La UdG acorda donar suport al Parlament en totes les accions que prengui

També ha aprovat desvincular-se de la Fundació Princesa de Girona

La Universitat de Girona donarà tot el suport a les decisions que prengui el Parlament a partir de l'1-O. Així ho ha decidit el Claustre en una sessió extraordinària celebrada aquest divendres. Això sí, aquest aspecte ha estat el que ha aixecat més controvèrsia entre els membres que han votat. En concret un 41% dels assistents s'hi ha oposat, mentre que el 56% ha decidit tirar endavant amb la proposta. On el consens ha estat molt majoritari ha estat a l'hora de donar llum verda al manifest que s'ha presentat, en relació als fets de l'1-O.

En concret, el 89% del claustre hi ha estat a favor. Aquest manifest condemna "rotundament" la repressió policial exercida per la Guàrdia Civil i la policia espanyola el passat diumenge 1 d'octubre. El text també dona ple suport a la decisió presa pel rector, Sergi Bonet, de suspendre tota activitat universitària dimarts passat.

Els membres també han decidit per majoria que la UdG insti l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), la Xarxa Vives, que aplega les universitats dels territoris de parla catalana, i la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) a fer un manifest conjunt de posicionament en relació als fets de l'1-O.

Trencar relacions amb la Casa Reial

El Claustre també ha tirat endavant, per àmplia majoria, que la universitat es desvinculi de totes aquelles organitzacions en les que la Casa Reial hi té presència com, per exemple, la Fundació Princesa de Girona. El trencament però, va més enllà i també contempla deixar d'assistir a tots els actes que
organitzi la Corona.

Aquest punt ha rebut 66 vots a favor, 5 en contra i 6 abstencions. Una decisió que la universitat ha pres arran de l'actitud del monarca espanyol en el discurs que va pronunciar el 3 d'octubre, on va "menystenir les persones ferides, va ometre les demandes legítimes del poble català i va obviar qualsevol diàleg".