L'alcalde de Blanes buscarà pactes amb altres grups polítics

Miquel Lupiáñez garanteix "el bon funcionament" dels serveis públics

Buscar noves aliances que permetin assegurar un govern municipal estable a Blanes. Aquesta és la intenció de l'actual alcalde de la ciutat, Miquel Lupiáñez, després de reconèixer que les polítiques públiques previstes en el pla de govern han quedat "compromeses", un cop consumat el trencament del pacte entre ERC i PDeCAT amb el PSC. Lupiáñez ha animat a la resta de formacions a trobar alternatives per assegurar la governabilitat de Blanes. Una feina que es preveu difícil, i és que vuit grups es reparteixen els 21 regidors del municipi.

Fins ara Lupiáñez governava amb el suport dels quatre edils del PDeCAT, els dos d'ERC i els quatre del seu partit, el PSC. La decisió de trencar el pacte per part de les dues formacions independentistes ha deixat en una "clara minoria" el govern, fet que obliga l'actual alcalde buscar nous suports.

ERC i PDeCAT van fer efectiu el trencament en el ple d'aquest dimecres, tot i que Lupiáñez va admetre que la violència policial va ser "extrema, gratuïta, inoportuna i desproporcionada". Els fins ara socis del PSC van retreure al batlle que es fes enrere a l'hora de cedir locals municipals per l'1-O, malgrat que inicialment s'hi va mostrar favorable.

Ara caldrà explorar noves aliances entre grups en un consistori molt fragmentat. El PSC va ser el més votat en les eleccions municipals de 2015 i va obtenir quatre regidors, els mateixos que Iniciativa i PDeCAT. ERC va ser la quarta força més votada, però compta amb només dos regidors, com C's, Batega i la CUP. El PP per la seva banda té un regidor.