1.500 torxes per la marxa prèvia a la Diada Nacional de Catalunya a Girona

L'activista Montserrat Pumarola procedirà a la lectura d'un manifest

Òmnium Cultural preveu que la IV edició de la Marxa de Torxes a Girona que tindrà lloc el dia 10 de setembre, superi en nombre l'anterior on es van aplegar 1.200 persones. És per aquest motiu que l'entitat ha preparat un total de 1.500 torxes que es repartiran després de l'actuació de Refugi, grup liderat pel component d'Els Pets, Joan Reig, que donarà inici a dos quarts d'onze de la nit.

Posteriorment a l'actuació de Reig els assistents iniciaran la marxa que començarà a les escales de la Catedral i finalitzarà a la Plaça del Vi. Durant el recorregut es comptarà amb la col·laboració de Fal·lera Gironina que amenitzarà la marxa musicalment. Una vegada finalitzat el recorregut es procedirà a les 12 de la matinada de la lectura d'un manifest per part de l'activista Montserrat Pumarola i es es farà el cremat del Decret de Nova Planta.

Un dels membres de la junta d'Òmnium Gironès, Xavier Montoya, va explicar ahir que el 10 de setembre se celebraran dos mesos de la gran manifestació que va tenir lloc a Barcelona per rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional envers l'Estatut. 'Aquest fet ens ha servit per a aprofitar el lema de 'Som una nació, nosaltres decidim' que hem recuperat per la marxa', va dir Montoya. Des de la junta d'Òmnium obren les portes a qualsevol persona que vulgui ajudar com a col·laborador voluntari el dia de la marxa. 'Només és necessari que es presentin a les escales de la Catedral una hora abans de començar el concert', va rematar Pitu Masdevall, membre de la junta d'Òmnium Gironès.