Sant Hilari Sacalm declarà persona 'non grata' el Rei, Rajoy i els polítics pro-violència

Proposen enviar cartes a Nacions Unides demanant pau i mediació

Sant Hilari Sacalm (Selva) ha convocat un ple extraordinari aquest dimecres al vespre per declarar persona 'non grata' el Rei, el president del govern espanyolMariano Rajoy i els polítics que han "promogut, avalat o justificat la violència d'Estat d'aquest 1 d'octubre".

La llista inclou càrrecs del PP com la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, els ministres Juan Ignacio Zoido, Iñigo Méndez de Vigo, Rafael Català, i dirigents populars com Rafael Hernando, Xavier García Albiol, Fernado Martínez Maíllo o el delegat de l'Estat a Catalunya, Enric Millo.

També hi ha càrrecs de Ciutadans (C's) com Inés Arrimadas o Albert Rivera. En paral·lel, el ple també vol acordar proposar a tots els regidors dels ajuntaments de Catalunya perquè enviïn una carta adreçada al secretari general de les Nacions Unides "demanant la fi immediata de la violència contra la població civil" i reclamant una "mediació urgent". A l'ajuntament hi ha 13 regidors i l'equip de govern està format per set del Partit Independent de les Guilleries (PIG) i a l'oposició hi ha CiU.