Mig miler de concentrats a l'Ajuntament de Figueres que depenja la 'rojigualda' del balcó

Els assistents han cridat 'independència'

A les dotze en punt centenars de persones han respost davant de l'Ajuntament de Figueres a l'aturada de cinc minuts convocada arreu del país per protestar contra les càrregues policials durant el referèndum. S'hi ha aplegat més de 500 persones que han cridat a la "independència" i han assegurat que "els carrers seran sempre nostres".

També han tingut paraules d'agraïment per al cos dels Bombers, que també han assistit a l'acte amb un vehicle decorat amb pancartes a favor de la democràcia. Enmig de la mobilització, els presents han cridat a l'uníson "fora, fora, fora la bandera espanyola" i, pocs minuts després, la 'rojigualda' ha deixat d'onejar al balcó municipal enmig de forts aplaudiments.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s'ha encarregat de llegit el manifest elaborat per l'Associació Catalana de Municipis (AMC) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). El document titlla l'Estat de "repressor" per la "violència exercida davant d'uns ciutadans indefensos" i recorda els més de 800 ferits, dos d'ells en estat molt greu, per les càrregues de la policia espanyola i la Guàrdia Civil d'aquest diumenge. "Ens volien agenollats i ens han trobat drets, ens volien atemorits i ens han trobat valents, ens volien dividits i ens han trobat units", ha dit Felip als assistents.

A l'acte, també han fet parlaments les portaveus de la CUP i ERC a l'Ajuntament. Natàlia Sànchez (CUP) ha agraït la tasca dels voluntaris i veïns que durant la jornada de diumenge van protegir els col·legis electorals per permetre que "tothom pogués votar".

Per la seva banda, Agnès Lladó (CUP), ha acusat l'estat espanyol de "feixista" i ha afirmat que és "incapaç de sortir del que va ser el franquisme". A més, ha assegurat que "Catalunya ha fet un pas endavant immens i vam dir ben alt i ben clar 'Hola República' i d'aquí no ens moure'm", ha insistit.

Els assistents han clos la concentració cantant 'Els Segadors'.