Càrregues amb gasos lacrimògens contra els veïns d'Aiguaviva que feien una fideuà

Deu persones han resultat ferides i una ha ingressat al Trueta

La càrrega policial de la Guàrdia Civil amb gasos lacrimògens a Aiguaviva (Gironès) ha provocat deu ferits, dels quals un es troba ingressat a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Desenes d'agents de la policia espanyola han entrat a la plaça de l'Ajuntament, seu del col·legi electoral, i han dispersat els veïns del municipi, que estaven celebrant una fideuà a l'exterior, llançant-los gas pebre.

Els veïns han fet córrer vídeos i fotografies per les xarxes socials denunciant l'actuació de la policia, que ha irromput al consistori per endur-se l'urna i el material del referèndum. A les comarques gironines, diversos col·legis electorals –com és el cas del de l'IES Llagostera (Gironès)- estan tancant per protegir les urnes i les paperetes del referèndum. Entre altres llocs, la policia ha entrat també a l'Ajuntament de Riudellots de la Selva.

Allà, han entrat a l'Ajuntament i s'han endut l'urna de l'1-O i el material del referèndum. A diferents pobles de la demarcació els veïns estan muntant barricades davant dels col·legis per impedir que la policia espanyola o la Guàrdia Civil carregui.

D'altra banda, a Figueres han concentrat el vot al col·legi electoral de l'IES Muntaner, després que moltes escoles de la capital de l'Alt Empordà hagin tancat per precaució.