La policia espanyola es treu la careta i celebra la mobilització contra el referèndum

El cos agraeix les mostres de suport dels manifestants, alguns d'ideologia feixista

La policia espanyola ha celebrat en una piulada la manifestació que aquest dissabte ha recorregut el centre de Barcelona contra el referèndum. "Perquè no estem sols, perquè tots som un, perquè tots som Espanya, per la nostra democràcia, per la legalitat...", han afirmat en aquesta xarxa social. En aquest sentit, han donat les gràcies a les mostres de suport com dolços i flors per la seva feina, com és la "seguretat de tothom".
 
Unes 5.500 persones, segons l'Ajuntament de Barcelona, s'han manifestat aquest dissabte a la tarda en una marxa organitzada pel col·lectiu Somatemps pel centre de Barcelona en protesta contra el referèndum i en defensa de la unitat d'Espanya. La marxa, no autoritzada, s'ha aturat davant la comissaria de la policia espanyola i s'han sentit crits de suport als agents com 'No esteu sols' i 'Els 'catalans us estimem', a més de 'Visca el rei' i 'Viva España'.
 
La mobilització ha començat a Plaça Urquinaona i ha baixat per Via Laietana fins a la Plaça Sant Jaume. Les pancartes duien missatges com 'Catalanitat és hispanitat' i 'Catalunya és Espanya'. La manifestació no ha registrat incidents.

A la convocatòria, s'hi ha afegit la Falange, que finalment no es podrà manifestar demà a la Plaça Sant Jaume per motius de seguretat, segons ha comunicat aquesta tarda el Departament d'Interior, que ha estudiat els informes contraris de Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

Destrosses, aldarulls i violència

Els manifestants, un cop han arribat a la plaça de Sant Jaume s'han dedicat a llençar consignes contra el procés. A partir d'aleshores, un grup s'ha dedicat a despenjar les pancartes que Òmnium Cultural havia situat en un edifici i també una segona lona que resava "Més democràcia". Els manifestants s'han enfilat per la façana intentant tirar-la a terra, mentre la resta de presents els encoratjaven cridant "Sí se puede!".
 
Amb tot, altres han llençat consignes feixistes i s'han viscut moments de tensió quan s'han produït algunes agressions a vianants i persones que intentaven prendre imatges de la seva actitud violenta. Els manifestants han proferit insults i han llençat ous contra el cordó policial dels Mossos, així com també cap a la façana de l'Ajuntament de la capital catalana. En cap cas les forces de seguretat espanyoles s'han personat per tal d'evitar els aldarulls ni identificar els manifestants que campaven amb actitud violenta.