Acaba la vaga dels treballadors de les ambulàncies

L'empresa adjudicatària i el comitè signen l'acord que posa punt final a les protestes

La vaga dels treballadors de les ambulàncies de les comarques gironines i l'Alt Maresme s'ha acabat. L'empresa adjudicatària Transport Sanitari de Catalunya (TSC) i el comitè de vaga han signat aquest divendres al Departament de Treball l'acord que posat punt final a la vaga que va començar l'11 d'agost.
 
Les negociacions estaven totalment enrocades però durant els darrers dies les parts en conflicte han anat apropant posicions fins a arribar a un preacord, ratificat en assemblea de treballadors dijous. El comitè de vaga considera que es tracta d'un "bon acord" perquè resol assumptes enquistats des de fa temps com la conversió de contractes de pràctiques en indefinits. També es resol la durada de la jornada laboral que "tendirà" cap a les 1.800 hores "de manera progressiva", segons detalla el preacord.
 
TSC ha acceptat també arxivar els dos conflictes col·lectius que va obrir al considerar "il·legals" les vagues d'agost i setembre. A més, l'empresa accepta arxivar els procediments disciplinaris oberts a treballadors arrel de conflicte.