Els centres educatius del Ripollès rebutgen amb un manifest la vulneració dels drets democràtics

Asseguren que vetllaran "per un clima de convivència"

Els centres educatius de la comarca del Ripollès han signat un manifest unànime de rebuig a la "vulneració dels drets democràtics" que aquests dies porta a terme l'Estat a Catalunya, segons apunten.
 
En el document, els centres d'aquesta comarca consideren que s'ha produït "una flagrant violació" dels drets nacionals com a poble i també dels drets individuals i col·lectius d'expressió, "reconeguts tant a Europa com als organismes internacionals". "És per això que vetllarem per un clima de convivència en els nostres centres, en els quals els drets socials, el lliure pensament, el dret a decidir, i el respecte mutu, formin part del dia a dia", afirmen.
 
"Volem que els nostres centres siguin democràtics i que defensin les llibertats, des del diàleg i la tolerància", afegeixen els centres, que asseguren que treballaran per al manteniment dels drets socials, "per tal que d'una manera compromesa, pacífica, cívica i democràtica puguem expressar la nostra voluntat com a poble".

Finalment, defensen que només des de la llibertat i el respecte a les persones i a les idees "és possible educar els nostres infants i joves per tal que esdevinguin autèntics ciutadans compromesos".