Mieres celebra el ple d'aquest mes a l'escola del poble per evitar que es precinti

És un més dels actes organtizats als centres gironins

L'Ajuntament de Mieres (Garrotxa) ha celebrat el ple del mes de setembre a l'escola Finestres de la localitat. L'objectiu, segons ha explicat l'alcalde del municipi, Enric Domènech, és mantenir el centre obert fins diumenge, i és que aquesta escola serà el local electoral del poble en el referèndum de l'1-O.

"Avui celebrem un ple ordinari, en un lloc extraordinari", ha comentat. Domènech ha reconegut que els Mossos d'Esquadra van entregar una carta a la directora del centre, advertint-la de les possibles conseqüències.

El batlle però, s'ha felicitat de la predisposició de l'equip docent que no ha dubtat en mantenir oberta l'escola. "No volien caldo, doncs tres tasses", ha etzibat Domènech. Mieres se suma així a les desenes de centres gironins que s'han mantingut oberts, i amb activitats programades fins diumenge.

El batlle ha explicat que el ple era ordinari i que ja estava previst per aquest divendres. "L'única cosa extraordinària és l'espai, però respon a un gest democràtic cap al nostre país", ha reblat. "Estem convençuts que el que estem fent no és res dolent", emfatitza l'alcalde.

Desenes d'escoles gironines

La de Mieres ha estat només una escola més entre les moltes que aquest divendres han organitzat actes per mantenir els centres oberts. Un altre entitat que s'ha sumat a l'ocupació pacífica és l'AMPA de l'Escola Eiximenis del barri del Mercadal de Girona.

En aquest espai s'han organitzat actes durant tota la tarda i una quinzena de joves hi passaran la nit. Entre les diferents activitats que s'han preparat destaquen la decoració del pati, o un sopar popular en el que hi han participat un centenar de persones.

Altres escoles que han muntat activitats són la Bruguera de Girona, la Farga de Salt o l'Escola Frigolet de Porqueres on s'ha fet un sopar a base d'ous en un acte que ha servit per denunciar l'actitud de l'Estat en relació al judici que va tenir el regidor de Vic, Joan Coma.

Riudaura treu les portes

L'Ajuntament de Riudaura (Garrotxa) ha decidit treure les portes d'accés a l'escola Lluís Castells aquest divendres per fer-hi "manteniment". L'alcalde del municipi, David Jané, ha explicat que es tracta d'una actuació "habitual" que es realitza a l'inici del curs escolar i que han decidit fer-ho aquest cap de setmana coincidint amb les múltiples activitats que hi ha programades al centre per les AMPA.

L'associació de pares i mares hi ha organitzat diversos actes que s'allargaran fins diumenge a les set del matí. "Hem considerat que era un bon moment per fer-ho", ha detallat. L'equipament és el col·legi electoral on aquest diumenge està previst que es voti pel referèndum de l'1-O.