Publicades les bases del cicle d'exposicions ''Art en Ruta''

Es poden presentar sol·licituds fins el 20 d'octubre

El Consell Comarcal de la Selva ha publicat les bases que han de regir el concurs per seleccionar cinc projectes expositius per al cicle d’exposicions itinerants “Art en Ruta” pel període 2017-2018, que s’emmarca dins de SelvaCultura.

Art en Ruta és un cicle d’exposicions itinerants de promoció de les arts visuals que té per objectiu dinamitzar els espais expositius de la comarca de la Selva i promocionar els artistes visuals de la comarca.

En aquest concurs hi poden participar artistes i col•lectius que estiguin vinculats amb la comarca de la Selva, la qual cosa s’haurà d’acreditar al currículum mitjançant la documentació corresponent. Els projectes expositius que es presenten han de pertànyer a qualsevol de les disciplines: arts visuals, artesania, mitjans audiovisuals i interactius.

El funcionament de l’Art en Ruta preveu la selecció de cinc projectes expositius que iniciaran un recorregut per diferents sales d’exposicions de la comarca. Les obres seleccionades formaran part del catàleg Art en Ruta, i d’un programa de divulgació i comunicació de les obres.

La finalitat del projecte és crear un circuit t anual expositiu, promoure un catàleg de les obres dels artistes i oferir una plataforma conjunta de promoció del talent artístic de la comarca.

El criteri de selecció de les obres es farà a partir d’un concurs públic on hi poden participar artistes i col•lectius que estiguin vinculats a la comarca i estiguin relacionades amb arts visuals, artesania i mitjans audiovisuals i interactius. Aquelles persones que estiguin interessades en apuntar-s’hi cal que presentin les seves sol•licituds tenen el 20 d’octubre.

El jurat, que estarà format per professionals relacionats amb les arts plàstiques i la gestió cultural, escollirà la proposta guanyadora. La resolució de la convocatòria es farà pública al web del Consell Comarcal de la Selva.

Amb aquest projecte, el Consell Comarcal de la Selva preveu seguir donant suport a la promoció de l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca. Tant el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, com la consellera de Cultura, Raquel Reyner, s’han mostrat molt satisfets de la tasca que s’està realitzant els darrers mesos, que ha permès posar en marxa aquest nou espai cultural a la comarca de la Selva. En el marc d’aquest projecte, que inclou SelvaCultura, l’Art en Ruta i i la Primera Mostra SelvaCultura 2017, l’ens comarcal dona resposta a una necessitat cultural que fins ara no s’havia pogut cobrir a la comarca de la Selva.

Balliu i Reyner han coincidit ambdós que des de l’ens comarcal es preveu continuar donant suport a la promoció de l’escena cultural com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca. Un exemple és la web SelvaCultura que s'ha posat en marxa, un portal de promoció de l’activitat cultural de la comarca de la Selva, amb una especial focalització entorn de les arts escèniques i visuals i la música que té l'objectiu d'impulsar l’activitat artística, fomentar el consum cultural i generar nous públics per a la cultura dels municipis selvatans.

Primera Mostra SelvaCultura 2017

D’altra banda, aquest nou projecte d’àmbit comarcal també preveu la Primera Mostra SelvaCultura 2017, que és una trobada per posar en contacte el sector cultural de la comarca i els ajuntaments de la Selva. Aquesta activitat pretén crear ponts entre els ajuntaments i els sector cultural de la comarca, iniciar un espai de trobada i treball en xarxa (networking) per impulsar la contractació i facilitar l’intercanvi entre els agents culturals de la comarca de la Selva

Podeu consultar les bases a la web del Consell Comarcal de la Selva.