Ratificat el preacord per desconvocar la vaga d'ambulàncies

Comitè de vaga, empresa, SEM i CatSalut es reuneixen divendres per posar punt final al conflicte

El 95% dels treballadors de les ambulàncies de les comarques gironines i l'Alt Maresme, reunits en assemblea, han ratificat el preacord per desconvocar la vaga iniciada l'11 d'agost. El comitè de vaga destaca que es tracta d'un percentatge molt elevat i que l'àmplia majoria dels empleats han vist amb bons ulls les condicions pactades. Divendres, el comitè, l'empresa TSC, el SEM i CatSalut es reuniran al Departament de Treball per acabar de tancar el preacord i posar punt final al conflicte.

El preacord resol temes enrocats com la conversió en indefinits de contractes de pràctiques. En concret, un de cada quatre dels treballadors que es troben en aquesta situació des de fa quinze mesos s'incorporaran a la plantilla de manera indefinida També es resol la durada de la jornada laboral que "tendirà" cap a les 1.800 hores "de manera progressiva", segons detalla el preacord.

TSC ha acceptat també arxivar els dos conflictes col·lectius que va obrir al considerar "il·legals" les vagues d'agost i setembre. A més, l'empresa accepta arxivar els procediments disciplinaris oberts a treballadors arrel de conflicte.