L'esquarterador de Girona té una ''psicopatia lleu'' segons els psicòlegs

La víctima estava massa descomposada per saber les causes de la mort

Els forenses conclouen que Dave Verbist no té cap malaltia mental que li afecti les seves capacitats i, per tant, que quan va matar i esquarterar la víctima era perfectament conscient del que feia i distingia entre el bé i el mal. Sí que té, però, un trastorn de personalitat antisocial que es tradueix en una "lleugera psicopatia" que el fa ser fred, poc empàtic i sense remordiments.

Segons han explicat els psiquiatres i psicòlegs, també és una persona manipuladora i que intenta sempre donar una bona imatge d'ell mateix. A més, no accepta defectes ni crítiques.

La declaracions dels forenses han posat punt final al judici, que es fa amb jurat popular a l'Audiència de Girona. A la tarda, s'ha fet el tràmit d'informes i la previsió és entregar l'objecte del veredicte al jurat dijous al matí perquè es retirin a deliberar.

Els forenses també han explicat que les restes de la víctima, trobada esquarterada i repartida en zones boscoses de municipis del voltant de Girona, estaven en tan mal estat que no han pogut determinar les causes de la mort. Segons la versió del processat, la va escanyar sense voler durant un joc sexual.

Després dels testimonis dels forenses, les parts han llegit les conclusions. Tant el fiscal, com l'acusació particular i les dues defenses, han elevat a definitives les seves tesis inicials, tot i que l'advocada de la família de la víctima ha introduït una alternativa.

El fiscal demana per a Verbist una pena de 17 anys i deu mesos de presó per assassinat i profanació de cadàver. Per al seu company de pis, Doramas Sánchez, sol·licita una condemna de 3 anys i quatre mesos per encobriment i profanació de cadàver, perquè sosté que va ajudar Verbist a desfer-se del cos.