Uns 150 treballadors de la Diputació de Girona signen un manifest de suport a l'1-O

Defensen la "llibertat d'expressió" i el dret a vot

Uns 150 treballadors de la Diputació de Girona i els seus organismes autònoms han signat un manifest de suport al referèndum del proper 1-O. El document, que es llegirà públicament aquest dimecres a les onze davant de la institució, defensa el seu compromís amb la "llibertat d'expressió, el dret a la informació, la llibertat de reunió i l'exercici democràtic del vot" davant del que consideren una "ofensiva de repressió sense precedents" per part de l'estat espanyol per impedir-ne la celebració. Els treballadors donen suport i animen a tots aquells que "es vulguin implicar amb les nostres institucions democràtiques en favor del referèndum" i encoratgen a la ciutadania a expressar-se diumenge votant.
 
El manifest vol deixar clar que en els darrers anys, els catalans han expressat la seva voluntat de ser "consultats sobre la condició i estatus polític de Catalunya" i recorda que en les darreres eleccions autonòmiques "el poble es va expressar inequívocament en favor d'encetar un procés d'autodeterminació".

En aquest sentit, els signants consideren que el Parlament de Catalunya està seguint "el mandat democràtic" i insisteixen que malgrat que s'han intentat obrir "vies de negociació" amb l'Estat per fer un referèndum acordat sempre han topat amb "negatives".

Els treballadors de l'ens públic també donen suport als ajuntaments gironins que han expressat la seva voluntat de col·laborar amb la convocatòria.