Retards al TAV per una avaria a la catenària a Figueres

Un comboi ha quedat aturat i els 121 passatgers han estat transbordats a un altre tren

La línia del TAVGirona-Figueres acumula retards aquest dilluns al matí per un comboi aturat per una avaria a la catenària a Figueres/Vilafant. Segons ha informat Renfe, l'avís de la incidència s'ha rebut a les 08.15 hores quan un tren d'alta velocitat que cobria el trajecte Barcelona-Lió ha quedat parat a la zona de Figueres/Vilafant per un problema d'electrificació al tram.

Els 121 passatgers afectats han estat transbordats en paral·lel –i mitjançant passarel·les- a un altre tren. Protecció Civil ha activat la prealerta del Ferrocat fins que no ha s'ha produït el transbord, una maniobra que ha finalitzat poc després de les 10.00 hores.

De retruc, uns altres dos trens TAV direcció Barcelona han patit retards considerables: un ha acumulat una demora d'uns 40 minuts mentre que l'altre –amb sortida prevista de Figueres a les 09.05 hores- ha patit més de 60 minuts de retard.

Segons ha informat Renfe, mentre els tècnics d'Adif estan reparant l'avaria al sistema d'electrificació els TAV hauran de circular per via única en el tram entre Girona i Figueres. La demora dels combois serà de 5 minuts de mitjana, amb un màxim de fins a 20 minuts.

Les queixes dels usuaris a les xarxes socials no s'han fet esperar: "L'AVE Girona-Barcelona no va. Encara no ha passat el comboi de les 9.11...", afirmava l'usuari Gabriel Genescà al seu compte de Twitter. "Y mientras tanto en Girona, el AVE destino Madrid de las 9.11 ha salido a las 11.32. Y en Barcelona, cambio de tren.!", ha lamentat la periodista Mónica Marchante a la mateixa xarxa social.