El Barça s'imposa en la seva primera visita històrica a Montilivi

Aday i Gorka Iraizoz en pròpia porta i Luís Suárez han signat els gols

Un partit històric acaba en un malson pel Girona FC. Els blanc-i-vermells han caigut derrotats pel Barça (0-3) en un partit on els visitants han mostrat una clara superioritat, tot i la poca activitat de Lionel Messi. Aday Benítez i Gorka Iraizoz han fet els dos primers gols en pròpia porteria i Luís Suárez ha firmat el tercer. Els de Machín no han aconseguit marcar i ja encadenen quatre partits seguits sense veure porteria.

El tècnic del Girona ha alineat un onze revolucionari en el qual han entrat jugadors poc habituals com Ramalho, Douglas Luiz i Olunga. A més, Machín ha escollit a Pablo Maffeo per fer un marcatge individual a Lionel Messi, renunciant així a la figura del carriler dret.

Els primers minuts del partit han estat força equilibrats amb arribades dels dos equips. El Barça ha tingut ocasions per part d'Aleix Vidal i Messi que s'han topat amb Gorka Iraizoz. Del Girona, Alexi García ho ha provat des de lluny però ha estat al minut 12 quan els locals han tingut la primera gran ocasió. Un contracop dels de Machín ha acabat amb Douglas Luiz a l'àrea rival, que ha rematat però una bona intervenció de Ter Stegen ha evitat el gol.

El Girona tremolava amb la falta que ha llençat Messi però Gorka l'ha aturat enviant-la a córner. Un córner al minut 12, però, que ha acabat en gol d'Aday en pròpia porteria per un refús desafortunat, després d'un remat de Jordi Alba.

El Barça ha començat a portar el ritme del partit. Han arribat Jordi AlbaRakitic i Paulinho sense obtenir resultats. Per part del Girona, incómode i amb poc joc, només hi ha hagut un remat amb el cap d'Olunga al minut 40 que ha marxat per sobre la porteria.
La segona meitat ha començat amb una arribada de Messi que ha atrapat Gorka. Però al minut 47, un error defensiu ha permès un centre d'Aleix Vidal. Luís Suarez no ha pogut rematar però el porter del Girona ha desviat la pilota anotant així el segon dels blaugranes. Tot i el gol, els de Machín no s'han rendit i Olunga podria haver marcat amb una rematada després d'un córner, però Ter Stegen ha atrapat la pilota damunt la línia de gol.

Machín ha mogut fitxa substituint Olunga per Kayode i Aday per Mojica i, amb aquestes dues incorporacions, ha arribat el tercer dels visitants. Aquest cop ha estat una acció ràpida en atac. Sergi Roberto ha passat la pilota a Luís Suárez que, després de controlar, ha superat el porter local.

El Girona no s'ha volgut rendir buscant, almenys el gol de l'honor que podria haver arribat després d'un córner servit per Aleix García que Portu ha enviat fora. Ho ha intentat també Pere Pons però la pilota s'ha escapat per damunt la porteria. L'última ha estat per un Messi que, desaparegut pel marcatge de Pablo Maffeo durant gran part del partit, ha llançat una falta alta. Un partit històric que es converteix en la segona derrota consecutiva del Girona a Montilivi.