10.000 persones es concentren a Girona contra la repressió del govern espanyol

Membres de Girona Vota deixen clavells davant la Subdelegació

  • Més de 8.000 persones s'han concentrat a la plaça Constitució de Girona. ACN
    Més de 8.000 persones s'han concentrat a la plaça Constitució de Girona
    Fotos: ACN
  • Gironins clamant a favor de la independència durant la concentració. ACN
    Gironins clamant a favor de la independència durant la concentració
    Fotos: ACN

La plaça Constitució s'ha quedat petita aquest vespre. Responent a la crida de la plataforma Girona Vota, que agrupa tots els partits i entitats independentistes, 10.000 gironins s'hi han concentrat per protestar contra "l'estat d'excepció per la porta del darrere" que està instaurant l'Estat davant la convocatòria del referèndum.

Enmig de centenars d'estelades i d'una immensa pancarta amb el lema 'Democràcia', els portaveus de la plataforma han llegit un manifest que defensa el dret dels catalans "a exercir el seu dret a vot malgrat les amenaces i els impediments del govern de l'Estat". "Denunciem enèrgicament l'actuació de l'aparell de l'Estat i el govern del PP, que evita les solucions polítiques i llença a Catalunya els jutges, la policia i les clavegueres de l'Estat", segueix l'escrit.

Enmig de crits a favor de la independència i del clam unànime de "Votarem!", els organitzadors de la concentració han defensat "la força de les urnes". "Avui els demòcrates som al carrer, tenim la raó i el civisme per bandera!", han assegurat. "Som imparables, i avui tornem a dir que la millor resposta davant dels atacs de l'Estat als nostres drets més fonamentals és votar", han dit els portaveus de la plataforma.

Pilar casteller

La concentració s'ha acabat amb tota la plaça cantant a l'uníson l'himne d'Els Segadors. Durant la protesta, els Xoriguers –els castellers de la UdG- han fet un pilar enmig de la plaça i l'enxaneta ha desplegat un cartell a favor del referèndum. Després, acompanyats pels tambors i els gegants de la ciutat, els membres de la plataforma han encapçalat una manifestació per la ciutat.

Tot just sortir de la plaça, s'han aturat davant la Subdelegació de l'Estat, han deixat la pancarta a terra i hi han dipositat cartells. Mentrestant, la ciutadania ha començat a encartellar la ciutat de manera massiva, amb cartells amb el lema 'Votem per ser lliures' en diferents idiomes.

La concentració a Girona contra la macrooperació per l'1-O, les detencions de càrrecs del Govern i els escorcolls s'ha reproduït arreu de les comarques gironines. Nombrosos ajuntaments han convocat protestes davant dels consistoris, cassolades i encartellades a favor del dret a decidir i en defensa del referèndum.

Galeria d'imatges de la manifestació.