Punxen 26 rodes i trenquen dos vidres d'ambulàncies gironines

L'empresa atribueix els desperfectes a la vaga indefinida

La direcció de Transport Sanitari de Catalunya (empresa adjudicatària del servei sanitari a les comarques gironines i a l'Alt Maresme) ha denunciat que durant la matinada de dijous a divendres diverses ambulàncies han patit desperfectes intencionats i actes vandàlics. En un comunicat, que acompanyen amb fotografies dels vehicles, afirmen que han registrat un total de 26 rodes punxades i dos vidres trencats a ambulàncies de les zones de Llançà, L'Escala, Cadaqués, Roses, Anglès, Breda i Sant Feliu de Guíxols. 21 de les rodes són de vehicles per al transport sanitari urgent mentre que la resta de trasllats no urgents. L'empresa vincula els desperfectes a la vaga indefinida i reclama al comitè de vaga que ajudi a localitzar els autors.
 
El comunicat, titulat "actes vandàlics produïts durant la matinada en la jornada de vaga indefinida al transport sanitari de Girona", recull que han registrat desperfectes a nombroses ambulàncies. La direcció expressa el seu "profund malestar i preocupació" davant "noves accions vandàliques" i ho vincula directament amb la vaga que va començar el passat 8 de setembre.

Segons concreten, al llarg de la matinada han registrat 26 punxades de rodes i dos vidres trencats a vehicles de l'Alt Empordà, Selva i Baix Empordà. La majoria de les ambulàncies afectades, però, són de transport sanitari urgent. Segons l'empresa, els desperfectes han "afectat considerablement" el desenvolupament del servei i ha "condicionat la resposta immediata" de les unitats avariades. "Amb les greus conseqüències que podrien haver tingut en cas d'emergència", afegeixen.

Per això, avancen que denunciaran penalment els actes vandàlics i demanaran responsabilitat pels danys i perjudicis causats. "Més enllà de les discrepàncies i conflictes que poden produir-se en tota relació contractual laboral, sembla clar que hi ha límits que no s'haurien de traspassar en les accions de pressió a l'empresa, per afectar a béns i drets constitucionalment protegits i que formen part de la més elemental preocupació de les persones", afirmen al comunicat.

Finalment, reclamen al comitè de vaga que es "desmarqui" dels desperfectes (com ja han fet en alguna altra ocasió) i que denunciï els seus possibles autors.

Condemnen els desperfectes

Els membres del comitè de vaga (que són els representants sindicals STSG, CCOO i Sindi.Cat) ha emès un comunicat on "condemnen enèrgicament" els actes vandàlics dels quals han estat coneixedors. 

El comitè reclama als treballadors que sigui una "vaga responsable". "Per més enfadats que puguem estar amb com la empresa ens esta tractant, res justifica actes vandàlics que puguin malmetre material o instal·lacions o d'altres accions que vagin en contra del civisme i les accions de protesta sense violència", conclouen.