Denuncien identificacions i requisa de material de la campanya per l'1-O a Figueres i Llagostera

També s'han produit a d'altres indrets de Catalunya

La CUP i ERC han denunciat a través d'alguns dels seus comptes de Twitter que durant la nit de dijous a divendres policies locals, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Civil han identificat persones i han requisat material de campanya del referèndum de l'1-O. Els incidents s'han registrat coincidint amb l'inici de campanya, durant la tradicional enganxada de cartells arreu de Catalunya, a poblacions com Montcada i Reixac, Cerdanyola, Ripollet, Masquefa, Figueres, Llagostera, Premià de Mar i les Cases d'Alcanar. Aquestes han estat les primeres actuacions que s'han fet seguint les directrius de la Fiscalia, que va ordenar que no es permetés cap acció amb l'objectiu de col·laborar en la celebració del referèndum. Tot i així, fonts dels Mossos d'Esquadra han assegurat que no han retirat material de la campanya de l'1-O.
 
ERC ha denunciat que a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) la Policia Local ha requisat material de campanya, escudant-se en què complien ordres directes de la Fiscalia General de l'Estat. Així ho han denunciat fonts de les JERC a través de les xarxes socials. Els fets van passar aquest dijous al vespre coincidint amb l'inici de la campanya, quan una patrulla va aturar un grup de persones al carrer Bogatell de la localitat i els van requisar una escombra, un cubell i material per enganxar els cartells. Els agents van identificar els membres del partit, tres d'ells d'ERC i un de les JERC. ERC forma part de l'equip de govern de Montcada i Reixac, juntament amb Círculo de Montcada i ICV-EUiA, formació que ostenta l'alcaldia en la figura de Laura Campos. La batlle d'aquesta ciutat ha mostrat el seu suport en la celebració del referèndum.

A les Cases d'Alcanar (Montsià), agents de la Guàrdia Civil s'han emportat a la caserna de Sant Carles de la Ràpita tres persones de la CUP que participaven en la campanya. Allà, les han identificat i les ha deixat anar. A Cerdanyola, els cupaires han denunciat que els Mossos i la Guàrdia Urbana han identificat la regidora de la CUP Eli Vila quan penjava cartells de la campanya de l'1-O. Els agents han identificat la regidora i s'han endut un cartell de mostra.

També a Ripollet (Vallès Occidental)la CUP ha denunciat que els Mossos han identificat i requisat cartells. I la policia local també ha actuat identificant i confiscant material a Figueres, Masquefa (Anoia) i Premià de Mar (Maresme), mentre que a Llagostera (Selva) només s'han realitzat indetificacions.