L'alcalde d'Olot carrega contra l'''estratègia equivocada de la por'' de Madrid

Corominas confirma que la Policia Municipal ha rebut la notificació de la fiscalia

"Farem el que hem de fer i els alcaldes no ens espantarem perquè no hem fet res mal fet", afirma amb contundència l'alcalde d''Olot, Josep Maria Corominas, sobre la citació de la fiscalia per anar a declarar que encara no ha rebut. Considera que el govern espanyol "s'ha equivocat una vegada més" i emmarca aquesta decisió en "l'estratègia equivocada de voler fer por" des de Madrid.

El també vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha qualificat d'"injust" el fet de posar "en aquesta tessitura" els alcaldes, tot dient que és una situació complexa perquè "o atens el que et demanen els ciutadans o atens l'estratègia de Madrid". En el seu cas, però, ho té molt clar: "Seguiré el que em demanen els ciutadans, ajustant-nos el màxim possible a la legalitat i complint així amb els compromisos adquirits". I afegeix que és una "equivocació que es manipuli tot fins al punt de no escoltar què diuen els ciutadans".

D'altra banda, assenyala que el referèndum seria la millor manera de demostrar "si realment la gran majoria no vol això (la independència)", en comptes del que considera una "estratègia sostinguda d'amenaça per veure si algú s'espanta".

Aquest dijous s'ha sabut que la Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat una querella contra la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, pels seus "actes inequívocs" de promoció i organització del referèndum de l'1-O. El ministeri públic els acusa dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics.

La Policia Municipal, notificada

També aquest dijous, la Policia Municipal d'Olot, a través dels Mossos d'Esquadra, ha rebut la notificació ordenada des de fiscalia per aturar el referèndum. Corominas ha recordat que és el responsable del cos i ha demanat als agents que "atenguin el que els demana la fiscalia però que no deixin cap de les feines que fan a la ciutat, relacionades amb seguretat o trànsit, que són prioritàries i que no poden deixar d'atendre". A més a més, ha afegit que, com passa a molts municipis, el nombre d'efectius és "molt limitat" per fer aquestes tasques.