Es busquen emprenedors per omplir 50 antigues naus industrials del Baix Empordà

La iniciativa està inclosa en el Projecte Singulars 2016

La Bisbal d'Empordà, Forallac, Corçà, Ullastret, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura han endegat el projecte 'Espais Industrials (ei!) Empordà', una iniciativa que vol promoure l'ocupació zones industrials i antigues naus. El projecte posa a disposició d'empresaris i emprenedors aquests espais per tal que hi puguin instal·lar els seus negocis. Per fer-ho possible, han inventariat 50 antigues naus dedicades a la fabricació de ceràmica i en posa sis a disposició dels interessats, a banda de 35 hectàrees de sòl industrial repartides en vuit polígons als cinc municipis. La iniciativa ofereix, a més, un servei d'acompanyament i suport a l'empresa i personal per a treballar a través d'una borsa de treball.
 
La iniciativa, inclosa en el marc de Projectes Singulars 2016 de la Diputació de Girona, busca atraure empresaris i emprenedors a la zona de l'Empordanet. Per a fer-ho, han inventariat fins a 35 hectàrees de terrenys d'ús industrial (repartides en vuit polígons) i una cinquantena d'antigues naus dedicades a la ceràmica. Es tracta del primer cens d'aquests espais. Alguns d'ells encara conserven l'activitat o bé s'han convertit en establiments dedicats a la decoració o l'antiquari. També conserven alguns dels elements singulars heretats de la indústria artesanal.

A l’hora de d’oferir-les a nous ocupants, s’han prioritzat aquelles que es troben en zones més accessibles i que conserven els trets característics de l'antiga activitat que s’hi desenvolupava. Finalment, s’han inclòs al projecte sis naus d’uns 1.000 metres quadrats cadascuna, que es troben dins de la zona urbana de la Bisbal.

Tenint en compte les característiques de la zona, la iniciativa s'adreça, sobretot, a professionals liberals i dels sectors de la decoració, la creativitat, la logística i la distribució. A canvi, se'ls ofereixen serveis d'acompanyament i suport a l'empresa així com personal qualificat a través d'una borsa de treball.

Durant la presentació del projecte, l'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, ha destacat la unió dels municipis per tirar endavant la iniciativa i ha assegurat que "la promoció conjunta ens fa més visibles i competitius". Per la seva banda, l'alcalde de Forallac, Josep Sala, ha remarcat l'aposta del seu municipi per atraure empreses tot recordant que compten amb un viver d'empreses que "ha esdevingut un punt de referència un gran actiu".