Les biblioteques del Gironès ofereixen 41 clubs de lectura aquest curs

Hi participen 11 equipaments bibliotecaris

Aquesta tardor tornen els clubs de lectura a les biblioteques del Gironès. Un total d’11 equipaments bibliotecaris ofereixen als seus lectors 41 clubs on poder compartir les ganes de llegir, fer amics i xerrar amb l'excusa d'una lectura interessant. Ja s’ha obert el període d’inscripció a la proposta de clubs que presenten les biblioteques públiques de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Llagostera, Salt, Sarrià de Ter i Sant Gregori per al curs 2017-18,  sota el lema “Clubs de lectura, n’hi ha un per tu!”. Durant el setembre es faran les sessions de presentació d’alguns dels clubs de lectura i posteriorment començaran les primeres sessions en els dies programats.

De clubs, n’hi ha per a tots els gustos: des d’aquells on es comenten obres de narrativa en general fins als més especialitzats temàticament o per gènere literari: clubs de novel·la negra, de teatre, de poesia, de còmic, de premsa, de literatura i cuina, de literatura i art, de literatura i cinema, en anglès, etc. També se’n poden trobar d’adreçats a joves o a nens o a persones que necessiten millorar les habilitats lectores o de la llengua en la qual està escrit el llibre. Per tant l’oferta és molt diversa i permet trobar la proposta que millor s’ajusta als interessos de la ciutadania.

Què és un club de lectura?

Els clubs de lectura es creen a partir de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d'obres diverses. És un espai de tertúlia i debat, en què el grup s'organitza per llegir el mateix llibre i reunir-se un dia, a la biblioteca, per comentar-lo. Es tracta d’una activitat que reuneix persones lectores que han decidit compartir el plaer de la lectura amb altres lectors i que avui en dia s’han convertit en una oferta ineludible de les biblioteques.

Amb els clubs de lectura es presenta l’oportunitat de fer-ho de manera habitual i amb la possibilitat d’aprofundir en cada lectura més enllà de la simple valoració: durant la trobada mensual es pot fer un apropament crític de l’obra amb una persona que condueix la reunió. A més, a partir del clubs es promou un ús participatiu de la biblioteca, on el grup pren vida pròpia i pot arribar a desenvolupar altres activitats de manera conjunta. A vegades es convida l’autor o l’autora a participar de la tertúlia i així poder comentar amb ell el procés d’elaboració de l’obra i el seu contingut.

Avui en dia, s’han convertit en una oferta ineludible de les biblioteques i s’adrecen a tot tipus de públic, sigui diferenciat per edats, per tipus de text, per temàtica o fins i tot per poder millorar les habilitats lectores o de la llengua en la qual està escrit el llibre.

Per participar-hi, només cal inscriure’s a la biblioteca corresponent i prendre el compromís d’assistir a les reunions mensuals havent llegit el llibre proposat, que proporciona la mateixa biblioteca. La inscripció és gratuïta.