Salt homenatjarà la figura de l'exalcalde Salvador Sunyer durant l'Onze de Setembre

Es llegiran poemes i textos del fill predilecte traspassat aquest any

L'Ajuntament de Salt farà un homenatge a la figura de Salvador Sunyer a l'acte institucional de l'onze de setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. L'acte es farà el mateix dia 11 a les 11 del matí a la plaça Lluís Companys, davant de la Casa de la Vila. Jordi Viñas, alcalde de Salt, ha manifestat que l'acte és “ajustat i adequat per retre aquest homenatge als valors de País, llengua i estima a Salt que havia demostrat en Salvador”.

L'Homenatge a Salvador Sunyer consistirà en la lectura de textos i poemes del alcalde, senador, diputat i fill predilecte de la vila, que va morir el passat mes de juny. La lectura anirà a càrrec dels membres del Taller de Teatre del Centre de Recursos de la Gent Gran. L'acte continuarà amb una intervenció de l'alcalde, Jordi Viñas, i es clourà amb la interpretació de Els Segadors, a càrrec de la Coral Tribana.

Salvador Sunyer i Aimeric, alcalde de Salt des del 1983 fins al 1991, va morir als 93 anys. Sunyer va tenir una carrera política el va dur al Congrés de Diputats i al Senat. A les eleccions generals espanyoles del 1977 va ser escollit senador per la província de Girona amb l' Entesa dels Catalans. Va deixar el càrrec dos anys més tard. Al Parlament de Catalunya va ser diputat pel PSC-PSOE a les eleccions del 1980, alhora que va ser nomenat membre de la Junta Permanent del Català. A banda de les dues legislatures a l' alcaldia de Salt, el 1986 va ser nomenat president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El 1994 va rebre la Creu de Sant Jordi.

A banda de la seva activitat política, Sunyer va mantenir sempre una important activitat cultural, cívica, social, sempre en defensa de la llengua catalana. Va escriure més de 640 poemes, i va rebre més de 70 premis literaris.