La CUP entra al registre de les subdelegacions del govern espanyol les butlletes del referèndum

L'objectiu del partit és "reafirmar el què va decidir el Parlament"

Diversos regidors i militants de la CUP s'han concentrat aquest dijous a les quatre subdelegacions que el govern espanyol té a Catalunya per registrar les butlletes del referèndum. L'objectiu del partit és que aquestes butlletes – de mida gegant – arribin a les mans del president del govern de l'Estat, Mariano Rajoy. El regidor de la CUP a Girona, Lluc Salellas, ha explicat que l'acte tenia un doble objectiu: Reafirmar el que el Parlament va aprovar aquest dimecres i denunciar la "demofòbia de les institucions de l'Estat".

A Salellas l'ha acompanyat una quinzena de regidors i militants de la CUP davant la subdelegació del govern espanyol a Girona. En concret hi havia edils de Figueres, Salt o Banyoles a més d'altres de la capital. Després de parlar amb els Mossos i amb la Guàrdia Civil, que custodiaven l'edifici, Salellas ha pogut entrar amb la butlleta, acompanyat de la regidora cupaire de Banyoles, Sandra Pazo.

Pocs minuts després han sortit i han explicat que han pogut fer el registre, si bé han tingut certes dificultats, ja que inicialment no els deixaven ja que es tractava d'un element "massa gran". Finalment la subdelegació ha accedit i els dos regidors han pogut acabar el tràmit.

Una acció coordinada

La de Girona ha estat una de les quatre accions que ha fet la CUP aquest dissabte. Es tracta d'un acte simultani a les quatre capitals de demarcació, Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Salellas ha explicat que han escollit la subdelegació del govern espanyol perquè representen un símbol de les institucions de l'Estat.

El regidor ha lamentat l'actitud que ha mantingut l'executiu de Rajoy de no deixar votar la ciutadania catalana. "Denunciem la demofòbia de l'Estat i posem el dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya, a les mans de les catalanes i els catalans", ha conclòs Salellas.