Dilluns obre l'oficina de l’Agència Tributària de Catalunya a Santa Coloma de Farners

Hi treballaran deu persones

L’oficina de l’Agència Tributària de Catalunya a Santa Coloma de Farners entra en funcionament aquest dilluns, 4 de setembre. Així ho ha confirmat el secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, en el marc de la visita que ha fet a la nova oficina territorial d'aquest municipi de la Selva. Aquesta visita s'emmarca en la fase final del desplegament territorial que l'ATC va endegar ara fa 18 mesos.

Amb la posada en marxa de la nova oficina de Santa Coloma de Farners, aquest dilluns, 4 de setembre, culmina el desplegament amb l'entrada en funcionament de les 15 noves oficines de l'Agència arreu del territori.

La seu de Santa Coloma de Farners compta amb una plantilla de 10 persones que ha integrat tots els treballadors i treballadores de les oficines liquidadores que així ho han volgut i donarà servei a tota la comarca. L'oficina està en un local de 450 metres quadrats a la carretera de Sils.

L'ATC i el Consell Comarcal de la Selva treballen coordinadament en matèria de recaptació executiva. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha explicat que realitzen funcions com ara tramitar i resoldre les sol•licituds d’ajornament o fraccionament de pagament del deute pendent que facin els contribuents, entre d'altres actuacions. D'aquesta manera els ciutadans poden presentar la documentació o les liquidacions a les diferents oficines del Consell Comarcal de la Selva.

L'obertura de l'oficina de Santa Coloma de Farners suposa un pas més en la descentralització de l'Administració per tal de fer-la molt més pròxima a la ciutadania.
El desplegament territorial de l'ATC forma part de l'estratègia de creixement de l'Agència i respon a la voluntat del Govern de la Generalitat de preparar l'administració tributària catalana per a l'assumpció de les plenes competències fiscals.

En la seva visita a les instal•lacions de Santa Coloma de Farners, el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, ha estat acompanyat del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús, i l’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí.