Una platja de la Costa Brava amb bandera vermella i dues més amb groga per mala mar

Les onades poden arribar als 2,5 metres d'alçada

13 platges catalanes presenten aquest divendres al matí bandera vermella i 43 més tenen bandera groga, la majoria per la mala qualitat de l'aigua provocada per les tempestes d'ahir i algunes també pel mal estat de la mar, segons dades de Protecció Civil. Les platges on està prohibit el bany es concentren al Barcelonès, on n'hi ha 8, al Maresme, amb 2, al Garraf, amb 2 i la Costa Brava, amb una. Més concretament la gironina és la Platja de Mas Pinell de Torroella de Montgrí (Baix Empordà).
 
La majoria de platges amb bandera groga se situen al Maresme (16), al Barcelonès (12) i a la Costa Daurada (12). Protecció Civil ha activat aquest migdia la prealerta del pla Procicat per la previsió de fortes onades a partir d'aquesta mitjanit que poden superar els 2,5 metres d'altura. Pel que fa a la Costa Brava s'hi troben dues; la Platja del Grau i la Platja Gran, ambdues a Pals (Baix Empordà).
 
Les onades podran superar els 2,5 metres (maregassa) a la costa de l'Empordà i, especialment, al nord del Cap de Creus i al cap de Begur a partir de la pròxima mitjanit i durant tot aquest dissabte.

En aquest sentit, Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en les activitats recreatives o professionals al mar i evitar-les en cas de grans onades i demana que no s'accedeixi als punts del litoral afectats per l'onatge fort ni als llocs on les onades trenquin amb força.