El flamenc de Rosalía & Refree dona el tret de sortida a l'edició més eclèctica de l'Acústica

Han presentat al Teatre Jardí 'Los Ángeles', el seu primer treball conjunt

El flamenc ha estat el gran protagonista de la primera jornada de l'Acústica de Figueres 2017. La cantant Rosalía Vila i el guitarrista Raúl Fernández – més conegut com a Refree – han estat els encarregats de fer sonar les primeres notes en una edició marcada per l'eclecticisme. I és que per Figueres hi coincidiran artistes tan diversos com Rosalía & Refree, Jair Domínguez, Txarango, Manel o la Orquestra Di-Versiones, que serà l'encarregada de tancar el festival.

Durant una hora i quart el duet flamenc ha seduït els prop de 400 espectadors del Teatre Jardí de Figueres. Un concert ple de força que ja venia avalat per una bona crítica. Peces com 'Si tu supieras' que ha obert l'espectacle o 'Nos quedamos solitos' han fet constants els aplaudiments dels espectadors. Una actuació marcada per la bona química exhibida pels dos artistes amb el públic.

Finalment, després de 80 minuts de pur flamenc el concert ha acabat amb 'Manuel Molina' i 'I see darkness', instant en què el públic ha sabut agrair l'esforç de Vila i Fernández amb una ovació tancada. Un aplaudiments merescuts, i és que el guitarrista ha après a tocar flamenc expressament per aquest projecte amb Rosalía Vila.

En definitiva, 'Los Ángeles' ha agradat al públic figuerenc, que al final de l'actuació semblava haver-se quedat amb ganes de més. Per Pascual, haver portat el duet flamenc i haver-li donat la responsabilitat d'inaugurar l'Acústica 2017 ha estat "un gran encert". "Sabem que és un gènere molt particular però estàvem segurs que no defraudaria", ha reblat.

Pascual reconeix que "era arriscat" obrir aquesta 16a edició amb un gènere com aquest, però es mostra satisfet amb la resposta del públic. "Volíem tenir un sold out per començar i ho hem aconseguit". De fet, el director comenta que "l'Acustica ha d'arriscar" perquè s'ha guanyat el dret a fer-ho.

Una estrena diferent

L'inici del festival ha estat marcat per dues actuacions molt particulars. D'una banda Jair Domínguez presentava el seu disc a l'escenari de Plaça Catalunya. Un espai que aquest dijous s'ha batejat amb el nom de 'Sense pèls a la llengua'. "En Jair és un gran comunicador i en el disc diu el què realment pensa, això és el què buscàvem", explica Pascual.

L'altra actuació destacada ha estat la de la cantant de Trap, Bad Gyal. L'artista catalana, que compta amb una gran quantitat de visites al You Tube, ha actuat just després que ho fes Jair Domínguex davant de centenars d'espectadors. Xavi Pascual ha explicat que l'objectiu de portar Bad Gyal és la de connectar amb totes les sensibilitats musicals. "Abans ningú coneixia el Trap, ara pràcticament tothom sap què és", ha conclòs.

La varietat de gèneres ha estat un dels objectius que tenia el director de l'Acústica, Xavi Pascual. Pels diferents escenaris de Figueres hi passaran artistes de tots els tipus i gèneres. Des de Txarango, passant per Bebe, fins a Manel o Zoo. "Programem grups de l'any i tots els que venen a veure'ns ho són", ha reblat.

Els Food Trucks, un atractiu més

Entre els molts atractius que ha programat l'Acústica hi ha els ja habituals Food Trucks, a més de fires i exposicions diverses. Pascual posa en valor aquest punt, ja que des de l'Acústica es vol oferir un ventall ampli d'opcions. "Una persona podria venir al festival, no assistir a cap concert, i passar una Acústica de nassos", destaca Pascual.