Vuit entitats i deu partits gironins uneixen forces per fer campanya a favor del sí al referèndum

'Girona vota' vol arribar als indecisos

Fa més de dos anys es va crear la Taula per la Independència de Girona, el marc on entitats i partits polítics de la ciutat treballen conjuntament perseguint un objectiu comú: la independència de Catalunya.

La fórmula de treball de la taula, des de la qual han coordinat i unit forces per impulsar el referèndum, ha fet un pas endavant ara que ja hi ha data per votar. Per això, aquest dilluns han presentat la campanya unitària 'Girona vota', que aplega un total de vuit entitats i deu partits polítics.

Segons han detallat a la presentació, l'objectiu és que "tothom que està a favor de la independència uneixi forces treballant conjuntament i alternativament a la campanya que facin cadascuna d'aquestes entitats i partits". D'aquesta manera, programaran actes de campanya conjunts.

La portaveu de 'Girona vota', Sandra Casado, ha detallat que seran actes de petit format que busquen, sobretot, arribar a la població indecisa. "Els hi volem donar arguments molt clars explicant per què votar sí i activar-los perquè vagin a votar", ha explicat.

Aquest dilluns han presentat el logotip de la campanya unitària i han inaugurat el local situat a l'avinguda Sant Narcís que servirà de punt de trobada de partits i entitats. "Intentarem obrir els quinze dies de campanya electoral i ser un punt de trobada per a qui vulgui venir a preguntar-nos", ha dit Casado. A l'exterior del local s'hi poden veure cartells amb missatges com "Què hi guanyarem amb el 'sí' l'1 d'octubre?" o "Per què hauria de votar 'sí' l'1 d'octubre?".

L'acte de presentació ha comptat amb l'assistència de representants de partits polítics (com l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas o la regidora Maria Mercè Roca) i entitats. En concret, els partits representats a 'Girona vota' són PDeCAT, ERC, CUP, Avancem, Demòcrates, Reagrupament, Solidaritat, JERC, JNC i Moviment d'Esquerres. Les entitats són ADAC, Assemblea de Joves del Gironès, AMI, ANC, Ateneu 24 de juny, El Forn, Fundació Llibreria Les Voltes i Òmnium.

"Serà una campanya unitària que realitzarem a barris", ha explicat Casado. De fet, per la curta durada de la campanya creuen que no podran arribar a tots i, per això, prioritzaran aquelles zones on creuen que hi ha més indecisos. La intenció és explicar arguments a favor de l'estat propi i exposar motius per superar el marc autonòmic per "poder tenir les eines per afrontar les necessitats socials, econòmiques, mediambientals i laborals" perquè Catalunya creixi.

"Estarem al costat del que dicti el Govern", ha conclòs Casado.