El servei d'hemodiàlisi de l'Hospital d'Olot atén 33 pacients en el seu primer any

En total s'han fet 2.999 sessions a pacients que fins ara anaven a Girona

Un total de 33 pacients s'han beneficiat del servei de diàlisi a l'Hospital d'Olot (Garrotxa) en el seu primer any en funcionament. Aquestes persones, que se sotmeten a 156 sessions anuals, fins ara havien d'anar a Girona o a Figueres (Alt Empordà) a fer-les.

El servei es va posar en marxa l'agost de l'any passat després d'un conveni entre el centre sanitari garrotxí i la Clínica Girona. Un nefròleg, dues infermeres i una auxiliar de la clínica es desplacen a Olot a fer el tractament dilluns, dimecres i divendres. En total, s'han fet 2.999 sessions.

Aquest nou servei es va posar en marxa aprofitant el nou edifici de l'Hospital d'Olot, que és més gran i ofereix més possibilitats. A la segona planta de l'edifici hi ha 13 punts de tractament en els espais habilitats. Dos dels usuaris del servei han rebut un transplantament i han pogut deixar el tractament, cinc s'han traslladat a un altre centre hospitalari i set més han mort. Actualment, el servei d'hemodiàlisi al centre garrotxí atén a 19 pacients.