Desarticulada a Figueres i a la Jonquera una organització criminal que feia estafes per Internet

La Guàrdia Civil ha detingut tres homes

La Guàrdia Civil ha desarticulat a Figueres i a la Jonquera (Alt Empordà) una organització criminal que feia compres utilitzant comptes de pagament per Internet a nom d'altres persones. Concretament, ahir van detenir tres homes, dos de nacionalitat marroquina i un de nacionalitat romanesa, pels presumptes delictes d'estafa continuada, revelació de secrets i danys informàtics. Durant l'operatiu es van fer sis registres, dos en domicilis de la capital de l'Alt Empordà i un en un habitatge de la Jonquera. A més, també va inspeccionar un locutori i un bar a Figueres. El dispositiu va acabar amb la intervenció de 13 telèfons de gamma alta, 11 ordinadors, 3.500 euros en efectiu i diverses joies.

L'operatiu policial es va posar en marxa el maig del 2016, quan la Guàrdia Civil va rebre la denúncia d'una empresa de distribució de telefonia mòbil i altres tipus de mercaderies adquirides per internet, que havia detectat diverses compres enviades a Figueres que s'havien fet amb comptes 'online' sense el consentiment dels legítims titulars de les targetes de crèdit utilitzades, i que en altres ocasions els noms i les direccions eren falsos.Arran d'això es va posar en marxa l'operació batejada com a 'Campus-xat'.

Els agents van comprovar que les compres fraudulentes s'havien fet des de diversos domicilis de la Jonquera i Figueres i des d'un locutori i un bar de la capital de l'Alt Empordà. Els falsos compradors donaven adreces inexistents, per dirigir-se posteriorment a l'empresa de repartiment amb documentació falsificada per apoderar-se dels objectes comprats, o bé esperaven a peu del carrer al repartidor per rebre els enviaments. Per tot plegat, la Guàrdia Civil va posar en marxa ahir un operatiu policial que va acabar amb la detenció de tres persones, dues a Figueres i una a la Jonquera. El dispositiu va comptar amb la col·laboració de la Policia Local de Figueres i la Jonquera. L'operació, però, continua oberta i no es descarten més arrestos.