Apareixen pintades contra la comunitat musulmana de Figueres

S'han fet a la seu de l'Oficina de Treball i el Consell Comarcal

  • Pintada davant la seu de l'Oficina de Treball. Tramuntana TV
    Pintada davant la seu de l'Oficina de Treball
    Fotos: Tramuntana TV
  • Una de les pintades que s'ha pogut veure a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. Tramuntana TV
    Una de les pintades que s'ha pogut veure a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Empordà
    Fotos: Tramuntana TV

Figueres (Alt Empordà) s'ha llevat aquest matí amb dues pintades contra la comunitat musulmana de la ciutat. La primera d'elles s'ha pogut veure a la paret exterior de l'Oficina de Treball situada al carrer Anicet de Pagès, 7 i s'hi llegia "No mas ayudas a los moros" (sic). La segona es troba ubicada a l'exterior del Consell Comarcal de l'Alt Empordà al carrer Nou i aquesta resa "Stop ayudas al islam" (sic) acompanyada d'una esvàstica nazi i el punt de mira d'una pistola.

La primera reacció ha arribat per part del regidor a l'oposició per Compromís d'Esquerres, Òscar Vergés, a través d'una piulada a Twitter denunciant el fet: "La intolerància, i també la ignorància, produeixen aquestes reaccions. Esborrem-les i afrontem-les", ha dit.

Per la seva banda, l'ens del Consell Comarcal també ha publicat una piulada on ha mostrat el seu malestar per la bretolada "Hem denunciat la pintada racista apareguda al @CCAltEmporda, volem mostrar el més profund rebuig i condemna a aquestes actituds #NoTenimPor".

L'acte vandàlic arriba després que ahir al vespre 300 persones de la comunitat musulmana de Figueres es van concentrar a la Rambla per tal de mostrar el seu rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils de la setmana passada.