L'alcalde de Ripoll carrega contra l'Estat per la manca d'informació sobre l'imam

Jordi Munell posa en qüestió els serveis d'intel·ligència espanyols

L'Ajuntament de Ripoll ha carregat contra l'Estat, tal i com va fer la comunitat musulmana aquest diumenge, després que no informés del passat delictiu d'Abdelbaky Es Satty, l'imam que ha resultat mort a Alcanar, i membre de la cèl·lula gihadista de Ripoll. Munell no entén perquè els serveis d'intel·ligència espanyols no van informar, o bé a la comunitat, o bé al consistori.

L'alcalde del municipi, Jordi Munell, ha posat en qüestió el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) per no haver compartit aquesta informació, i creu que es tracta d'una errada "molt greu", perquè, tal i com va anunciar el president de la comunitat musulmana de Ripoll, Ali Yassine, no hauria exercit si s'hagués sabut.

De fet, Yassine ha explicat que no descarten demanar antecedents penals a propers clergues que vinguin a la mesquita, per evitar problemes com aquest.

L'imam de Ripoll va ser detingut el 2010 a Ceuta quan portava 12 quilos d'haixix i va passar quatre anys entre reixes. Va entrar a la mesquita del carrer Sant Bartomeu de Ripoll el març de 2016 on va exercir fins a finals de juny d'aquest any. Es Satty va comunicar als responsables del centre que volia marxar tres mesos del centre i va ser aleshores quan la comunitat el va convidar a marxar perquè no podien estar sense imam.

Aquest dilluns els Mossos han confirmat que Es Satty va morir dimecres a la nit en una explosió al xalet d'Alcanar.