Abatut a trets el fugitiu Younes Abouyaaqoub a Subirats

L'avís l'ha dona una veïna propera a la zona

  • Un vehicle amb agents dels Mossos d'Esquadra a la carretera que connecta Sant Sadurní, Subirats i Vilafranca. ACN
    Un vehicle amb agents dels Mossos d'Esquadra a la carretera que connecta Sant Sadurní, Subirats i Vilafranca
    Fotos: ACN
  • Younes Abouyaaqoub en una imatge difosa públicament
    Younes Abouyaaqoub en una imatge difosa públicament

(Actualitzat 18:45h)

Un home ha resultat abatut a trets pels Mossos d'Esquadra a dos quarts de quatre de la tarda d'avui a Subirats (Alt Penedès) després que aquest suposadament portés un cinturó d'explosius, extrem que s'ha desmentit posteriorment. El sospitós ha estat identificat com el fugitiu de l'atemptat de Barcelona, Younes Abouyaaqoub.

Una veïna ha vist pels voltants de les tres de la tarda un home semblant a Abouyaaqoub apropant-se a les cases. Quan dona li ha increpat i li ha preguntat que feia allà ha sortit corrent en direcció a unes vinyes. És llavors quan ha alertat a les autoritats. Una patrulla s'ha acostat ràpidament a la zona i quan han localitzat ha mostrat el que semblava un cinturó d'explosius.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat que l'home és el terrorista fugat, Younes Abouyaaqoub i que ha mort fruit dels trets. S'ha desmentit que anés acompanyat d'una altra persona.

Tot seguit han arribat diverses ambulàncies al lloc dels fets. Amb tot, una unitat dels Tedax s'han desplaçat a les 17:23h fins al lloc dels fets i mitjançant un robot han comprovat que el cinturó d'explosius era fals, de la mateixa manera que els utilitzats a Cambrils. D'altra banda, la carretera C-243B ha quedat tallada en els dos sentits de la marxa mentre duri l'operatiu policial el qual implica serveis Arro, Tedax, Helix, Brimo, Mossos de Trànsit i USC.

La primera confirmació de la mort de Abouyaaqoub ha arribat a través dels canals de comunicació jihadistes que utilitzen els membres i simpatitzants del terrorisme islàmic a través de la xarxa social Telegram. Allà, comenten que "el lleó" ha estat abatut.