Rajoy trasllada a Puigdemont que compta amb tot el suport de l'Estat

El president espanyol convocarà "en els propers dies" el pacte antiterrorista

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha traslladat al cap del Govern, Carles Puigdemont, que "compta amb tot el suport de l'Estat". En una declaració institucional des de la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya, Rajoy ha assegurat que l'Estat ofereix tot el seu suport també a les víctimes i a les famílies després de l'atemptat terrorista d'aquest dijous a la tarda a les Rambles de Barcelona. El president espanyol ha decretat tres dies de dol, des de les 00:00 hores d'aquest divendres fins les 23:59 de diumenge. A més, Rajoy ha afirmat que convocarà "en els propers dies" el pacte antiterrorista. El cap del govern estatal assistirà al minut de silenci que tindrà lloc aquest divendres a les 12 hores del migdia a les pròpies Rambles de la ciutat.
 
Rajoy ha enviat el seu condol a les víctimes de l'atemptat i ha mostrat la "solidaritat de tota Espanya" amb la ciutat de Barcelona, "colpejada pel terrorisme jihadista, com abans ho van estar altres ciutats del món". En la seva declaració, el president espanyol ha sentenciat que la capital catalana i Espanya no només estan "unides amb el dol" amb totes les ciutats i països que també han patit atacs terroristes, sinó que també estan unides "en la voluntat ferma de vèncer els qui volen arravatar-nos els nostres valors".

En aquest sentit, Rajoy ha subratllat que "als terroristes se'ls venç amb unitat institucional, cooperació policial, prevenció, suport internacional i ferma determinació per defensar els valors de la civilització, la democràcia, la llibertat i els drets de les persones". "Se'ls venç amb acords amplis, com hem fet a Espanya entre els partits polítics", ha insistit el cap del govern espanyol. "Tota Espanya es commou amb el mateix sentiment que es viu a Barcelona", ha reiterat.

Rajoy ha conclòs que la lluita antiterrorista és "la principal prioritat de les societats lliures", i ha apuntat que com que l'amenaça és "global", la resposta també ho ha de ser. "No oblidem mai que Espanya és un poble unit en alguns valors dels que ens sentim molt orgullosos", ha afegit el president espanyol, que ha citat la democràcia, la llibertat i els drets humans. "Hem donat moltes batalles contra terrorisme al llarg de la història i sempre hem guanyat, en aquesta ocasió els espanyols també vencerem", ha finalitzat.

El president del govern espanyol s'ha reunit aquesta matinada a la delegació del govern espanyol a Catalunya amb la vicepresidenta de l'Estat, Soraya Sáenz de Santamaría, el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i el delegat espanyol a Catalunya, Enric Millo. Hores abans, Puigdemont havia dit en declaracions al TN de TV3 que espera poder parlar amb Rajoy. "Sap que té les portes obertes i serà un veritable plaer poder parlar amb ell", ha dit.