L'Ajuntament escoltarà suggeriments sobre mobilitat i seguretat en els partits del Girona FC

S'ha creat un correu electrònic i obert una línia telefònica

L’Ajuntament de Girona ha obert avui un canal de comunicació directa per tal que els veïns de la ciutat i els aficionats del Girona FC puguin fer arribar al consistori suggeriments i comentaris en relació amb la mobilitat i la seguretat en els partits que l’equip jugui a l’Estadi Municipal de Montilivi aquesta temporada.

S’ha creat una adreça de correu electrònic i un telèfon operatiu de dilluns a divendres de les 8h a les 15h (972 419 433) per tal de rebre incidències i afectacions diverses i poder-les gestionar i donar-hi una resposta.

Malgrat que el perímetre de seguretat de l’estadi ha estat establert pel cos de Mossos d’Esquadra per tal de garantir la seguretat en els partits i la integritat de les persones que hi assisteixen, des de l’Ajuntament hi ha el compromís de fer arribar tots els suggeriments als Mossos a través de la Junta de Seguretat Local i a través de la Policia Municipal.

El Girona FC va disputar ahir el primer partit a l’Estadi Municipal de Montilivi i, per tant, es va posar en funcionament per primer cop el dispositiu de mobilitat i seguretat especial per als partits a casa. La circulació i la mobilitat de vehicles a la ciutat i al voltant del camp es va portar a terme sense incidències, malgrat que diversos cotxes van estacionar en espais en els quals no es permet aparcar a la rodalia de l’estadi.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Serveis Socials, Habitatge i Seguretat de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha remarcat que “la Policia Municipal és qui té l’encàrrec de donar compliment al perímetre de seguretat establert pels Mossos d’Esquadra, al qual caldrà anar afegint-hi millores per tal que els aficionats del Girona FC arribin amb comoditat al camp i, a la vegada, garantir que els veïns i veïnes de la ciutat puguin desenvolupar la seva vida amb perfecta normalitat. La primera prova pilot en el partit Girona FC i el Manchester City va transcórrer sense incidències. Tenim aquesta primera experiència. Estic convençuda que totes les administracions estem compromeses amb mantenir la seguretat de tothom, en primer lloc; i, alhora, fer que els aficionats tinguin la màxima comoditat a l’hora d’anar al camp i els veïns i veïnes no tinguin afectacions en la seva vida diària. És un exercici complex, on Universitat de Girona, IES Montilivi, centres especials i GEIEG també han de poder fer la seva activitat amb normalitat. Tot plegat és difícil, però estic convençuda que també és del tot possible i factible”.

Ahir era el primer dia que entrava es posava en marxa també el bus especial habilitat per als dies del partit i el van utilitzar unes 250 persones. Per al partit d’aquest dissabte ja estarà operatiu l’aparcament dissuasiu de la rotonda del Mas Gri, que tindrà connexió amb el bus fins a l’estadi. “La valoració és que les coses van anar bé en general malgrat que hi ha molts aspectes per millorar i en els quals treballarem en les properes setmanes, fent ajustos en tot el que sigui necessari. Cal que la gent recordi que recomanem assistir al camp amb transport públic i, de fet, les persones que van fer servir ahir el bus especial per als dies de partit estan molt satisfets amb el servei”, ha assenyalat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, Joan Josep Alcalà.