Assenyalen ''motius polítics'' darrera la vaga d'ambulàncies a Girona

L'empresa adjudicatària del servei diu que s'ha posat en perill la vida dels pacients

L'empresa adjudicatària del servei d'ambulàncies a la demarcació de Girona i a l'Alt Maresme, Transport Sanitari de Catalunya (TSC), ha emès un comunicat on critica amb duresa a una part del comitè de vaga. La direcció recorda que, al seu entendre, la mediació laboral va fallar perquè l'arrel del problema són "modificacions substancials de les condicions de treball" que vol implantar a partir de l'1 de setembre.

TSC recorda que la medicació per aquest tema es va tancar sense acord i que en la negociació per aquesta vaga es va comprometre amb "gran part de les peticions" i que aleshores el comitè de vaga "va canviar la postura negociadora introduint noves peticions". Per aquesta raó, la companyia insisteix en la "il·legalitat" de la vaga i els demana que deixin treballar als tribunals perquè es posicionin sobre si l'empresa pot tirar o no endavant els seus plantejaments laborals.

La direcció de l'empresa considera que al darrere de la vaga hi pot haver altres motius "com la desestabilització política". El comunicat assenyala que aquesta seria la raó que explicaria perquè en una discrepància laboral "s'involucri a l'administració sanitària, al conseller i al SEM". TSC destaca que el seguiment de la vaga va ser de 8 treballadors, 7 dels quals són membres del comitè de vaga o d'empresa. La companyia també assegura que cinc de les ambulàncies van quedar fora de servei. En concret, segons TSC, serien les de Pineda de Mar i Calella (Maresme), Anglès i Breda (Selva). Uns actes que defineix de "sabotatge" i que "podrien haver posat en perill la vida o salut dels ciutadans que haguessin requerit dels seus serveis", segons asseguren.