Els morts ofegats a les platges catalanes es dupliquen aquest estiu

El SEM fa un 31% més d’assistències en comparació al 2016

Segons dades de Protecció Civil, fins a 18 persones han mort ofegades a les platges catalanes des de l’inici de la temporada de bany, l’1 de juny i fins aquest dilluns, més del doble que la xifra registrada l’any passat durant el mateix període, que era de 7. Des del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), s’ha registrat un augment de les assistències per ofegaments d’un 31%, i fins aquest diumenge, se n’han fet 144. En un 19% dels casos han tingut resultat de mort, cosa que representa que 28 persones han perdut la vida des de principi d’estiu. Sense comptabilitzar les d’aquest dilluns, el SEM xifra en 17 les persones que mort ofegades a les platges, 8 en piscines i 3 més, en rius o embassaments.
 
69 de les assistències que ha fet el SEM aquest estiu, fins el dia 6 d’agost, s’han dut a terme en piscines i 66 més en platges. La resta, 9, s’han produït en altres espais aquàtics com pot ser rius, llacs o embassaments. De totes les assistències, el 81% s’han recuperat i per tant, han salvat la vida 116 persones.
 
El SEM ha facilitat aquestes dades el mateix dia en què, en menys de 24 hores s’han comptabilitzat 4 morts a les platges catalanes les dues darreres aquest mateix dilluns. Un home de 78 anys ha perdut la vida a la platja de Sant Pol de s’Agaró, a Sant Feliu de Guíxols, i tres hores més tard, un home de 41 anys, ha mort a la Platja Gran de Platja d’Aro.