Mor Ramon Boixadós, president de la Fundació Gala-Salvador Dalí als 89 anys

El figuerenc presidia l'entitat des del 1991

Ramon Boixadós Malé, president de la Fundació Gala-Salvador Dalí, ha mort avui als 89 anys.

Boixadós havia assumit el 1991 la presidència de l'entitat, "convertint-la, amb els anys, en una institució referent a nivell mundial pel que fa la gestió i la defensa del llegat" de Dalí, han destacat en el seu comunicat el patronat i el comitè de direcció de la fundació, que qualifiquen la seva mort d'"irreparable pèrdua".

Nascut a Figueres (Alt Empordà) el 31 de desembre de 1927, doctor enginyer industrial per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona, Boixadós va ser president de Renfe entre 1983 i 1985, així com d'Ibermutuamur, d'Exel (Iberia) Grupo i de Cálculo y Tratamiento de la Información SA.

Boixadós va ser coordinador general de les obres olímpiques de Barcelona de 1989 a 1992, conseller delegat de la Vila Olímpica, conseller en el patronat del Museu Olímpic de Lausanne, Hewlett Packard Iberia, Madrid Palace Hotel, Hotel Ritz Madrid i Fecsa, entre d'altres càrrecs, segons es recorda en el comunicat.

Va ser distingit amb la Gran Cruz Alfonso X El Savi, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, la Medalla d'Or de la Universitat Complutense de Madrid o la Fulla de Plata de l'Ajuntament de Figueres, entre d'altres distincions.