Un lladre armat amb una escopeta retallada atraca un estanc del barri de Fontajau de Girona

Els Mossos d'Esquadra han muntat un dispositiu a la zona i detingut el delinqüent

Un lladre armat amb una escopeta retallada ha atracat un estanc del barri de Fontajau de Girona. El delinqüent, que té 42 anys i ja acumula antecedents per fets similars, ha entrat a l'establiment cap a quarts d'una del migdia. L'estanc es troba situat a la rambla Xavier Cugat.
 
El lladre ha amenaçat el personal amb l'arma, els ha exigit que li entreguessin diners i també ha marxat del lloc amb diversos paquets de tabac. Després de rebre l'avís, els Mossos d'Esquadra han muntat un dispositiu a la zona i han pogut detenir el lladre al cap de poca estona. Els experts de balística analitzen ara l'escopeta amb què ha comès l'atracament. Sembla que l'arma, tot i ser real, no estaria preparada per detonar.

Cronologia

L'atracament a l'estanc, situat al mig de la Rambla Xavier Cugat, ha tingut lloc cap a dos quarts d'una del migdia. L'atracador s'ha esperat que no hi hagués cap client a dins de l'establiment (en aquell moment, n'havien sortit un home i un pare amb dos nens). El lladre, que té 42 anys, ha entrat a l'estanc amb l'escopeta retallada a la mà. Es tapava el rostre amb una gorra i un passamuntanyes, duia guants i també portava una motxilla.

En aquell moment, el propietari i la dependenta de l'estanc estaven d'esquenes darrere el mostrador, mirant els paquets de tabac. Però la mestressa de la botiga, que gestionava factures al despatx, ha vist a través de les imatges de la càmera de videovigilància com el lladre es dirigia directament cap a ells.

L'atracador ha amenaçat la dependenta i el propietari apuntant-los amb l'escopeta i ha començat a cridar: "¡La caja, la caja!". L'amo de l'estanc, però, se li ha encarat i s'ha negat a donar-li diners. La treballadora ho ha aprofitat per sortir corrents al carrer a demanar ajuda. I el propietari, per la seva banda, ha aconseguit entrar al despatx i tancar-se a dins amb la seva dona.

Sol al darrere el mostrador

El lladre s'ha trobat sol darrere el mostrador i amb les caixes registradores tancades. Ha agafat quatre paquets de tabac de les lleixes i ha fugit corrents. "Des de dins del despatx he activat l'alarma per alertar els Mossos d'Esquadra", ha explicat la mestressa de l'estanc, Teresa Trull.

Els Mossos han activat fins a set patrulles –tant uniformades com de paisà- i les han enviades a la zona. Una d'elles ha pogut detenir l'atracador just deu minuts després del robatori. El lladre havia pujat per la Rambla Xavier Cugat en direcció cap a Sant Gregori. Durant la fugida, li ha caigut algun de paquet de tabac al terra. Quan l'han detingut, portava l'escopeta al damunt.

Els agents de balística dels mossos han analitzat l'arma. Tot i ser una escopeta real, similar a un fusell, és molt antiga –de fet, té el canó rovellat- i estava inutilitzada.

Atracament al supermercat

L'atracador és un vell conegut de la policia. De fet, quan l'han detingut, acumulava ja set antecedents (alguns d'ells, per robatoris amb violència i intimidació). Ara, al seu historial n'hi sumarà dos més. I és que, apart de l'atracament a l'estanc, la unitat d'investigació dels Mossos li n'ha pogut imputar un altre.

En aquest cas, el robatori va tenir lloc en un supermercat del barri de Taialà. L'11 de juliol, cap a les dues de la tarda, un lladre va amenaçar les treballadores amb una escopeta retallada i es va endur un botí de 340 euros.

La descripció de l'arma que van donar les víctimes quadrava plenament amb l'escopeta retallada i, a més, també hi ha altres proves que han permès als Mossos vincular l'atracador amb aquest altre robatori (perquè va actuar sol, es cobria la cara, també duia una motxilla i va fugir a peu).