Fracassa la mediació i avui comença la vaga d'ambulàncies de les comarques de Girona

El comitè de vaga critica que l'empresa els ha amenaçat amb deixar-los sense feina

La mediació de darrera hora a Treball per intentar aturar la vaga d'ambulàncies de les comarques de Girona ha fracassat. Així, aquest avui començaran les aturades parcials, que es faran en dues franges horàries de quatre hores, i es repetiran cada setmana de manera indefinida. Els sindicats CCOO, el del Transport Sanitari de Girona (STSG) i Sindi.cat critiquen que l'empresa, Transports Sanitaris de Catalunya (TSC), es manté "enrocada" i, a més, ha endurit postures durant la mediació. Durant la trobada, on també han assistit representants del SEM i el Catsalut, el portaveu del comitè, Adolfo Martin, ha explicat que TSC els ha dit obertament que considera la vaga "il·legal" i els ha amenaçat amb emprendre accions contra ells, "que ens podrien suposar perdre el lloc de feina i, fins i tot, la presó".
 
Les aturades començaran avui a les sis del matí i, en una primera franja, s'allargaran fins a les deu. A la tarda, es repetiran entre les dues i les sis. Els tres sindicats, majoritaris al comitè, reclamen a TSC –l'adjudicatària del servei- que compleixi les condicions del concurs i les sentències dels tribunals. A més, el comitè vol millores laborals (sobretot, pel què fa als horaris i a la mobilitat geogràfica dels treballadors).

Els sindicats critiquen que, durant la mediació, TSC s'ha mantingut inamovible i no s'ha avingut a negociar. A més, segons concreta Martin, també temen que l'empresa incompleixi els serveis mínims (que en aquest cas, s'han fixat en el 85%).

La vaga afecta el servei d'ambulàncies de les comarques gironines i l'Alt Maresme. Aquella part que se'n veurà més afectada serà el transport no urgent (perquè l'altre es garantirà). Sobretot, les visites programades. El comitè de vaga ja ha explicat, però, que en aquest darrer cas, sí que es faran els trasllats de pacients que hagin de fer tractament d'hemodiàlisi o quimioteràpia.

Aquest divendres al matí, els tres sindicats que convoquen la vaga –la UGT se'n desmarca- muntaran piquets. Entre d'altres llocs, n'hi haurà a l'hospital Josep Trueta. Per a les dotze del migdia s'ha convocat una manifestació al centre de Girona i, a les set de la tarda, una concentració a la sortida del peatge de l'AP-7 a Maçanet de la Selva.