La Selva assessora 600 emprenedors en els darrers dos anys

S'han creat 150 empreses fruit del servei

El Servei de Creació d’Empreses del Consell Comarcal de la Selva ha assessorat més de 600 persones emprenedores durant els darrers dos anys. Aquesta xifra ha permès la creació d’unes 150 noves empreses a la comarca amb la generació directa de més de 200 nous llocs de treball. Aquestes xifres es varen donar a conèixer en el transcurs de la roda de premsa de valoració dels dos primers anys de l’equip de govern de l’ens comarcal, que es va celebrar el passat 28 de juliol a Santa Coloma de Farners.

Les dades d’aquests darrers dos anys, però, no disten de les dels darrers anys i segueixen la bona dinàmica que ha tingut aquest servei des de l’inici del servei. Si fem un repàs de les empreses que s’han creat a la comarca de la Selva en els darrers cinc anys –tenint en compte que les xifres s’actualitzen fins al 30 de juny- observem que s’han assessorat un total de 1.431 emprenedors del 2013 al 2017. Aquesta xifra d’emprenedores ha tingut com a resultat un total de 315 empreses creades i d’aquestes actualment n’hi ha un total de 270 que continuen la seva activitat. Per tant, aquestes dades representen un 86% de supervivència.

El servei es presta en col•laboració amb diversos ajuntaments de la comarca, mitjançant la Xarxa Emprèn Empresa La Selva, de forma que els ciutadans d’aquests municipis poden gaudir d’aquests serveis ben a prop de casa. Actualment, aquest servei es presta a Santa Coloma de Farners, Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric,Lloret de Mar, Sant Hilari Sacalm, Sils, Vidreres, i Vilobí d’Onyar.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha valorat molt positivament les dades del Servei, i més si tenim en compte que any rere any a la comarca de la Selva la creació d’empreses ha augmentat, i això, en conseqüència, ha comportat la creació de nous llocs de nous treball. En aquest sentit, Balliu ha destacat la “bona feina que fan dia rere dia els tècnics del Consell assessorant i acompanyant a tots aquests nous emprenedors de la comarca”. Balliu ha destacat el caràcter emprenedors dels selvatans i selvatanes i ha instat aquelles persones que tinguin ganes d’emprendre un projecte a posar-se en contacte amb el Consell Comarcal.

Si bé la creació d’empreses és un dels serveis més importants, també s’ofereixen altres activitats amb l’objectiu d’ajudar les persones emprenedores i el teixit empresarial de la comarca a millorar la seva competitivitat.

A més de la creació d’empreses i l’acompanyament a la consolidació empresarial, també s’ha convertit en un centre d’empresa de referència a les comarques gironines El Centre - Eix de Negoci de Santa Coloma de Farners. El Consell Comarcal de la Selva, en col•laboració amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners, gestiona El Centre – Eix de Negoci, un centre d’empreses creat per convertir-se en el punt de trobada de les persones emprenedors, els professionals i els treballadors autònoms de la comarca.

A banda de poder-hi ubicar l’activitat empresarial en els diferents despatxos i espais de cotreball habilitats, des d’El Centre es treballa per generar sinergies entre els professionals que s’hi ubiquen, creant xarxes de treball i col•laboració que han d’ajudar a totes aquestes petites empreses a millorar la seva competitivitat.

Formació i sensibilització

També des d’aquest servei que presta l’ens comarcal, durant l’any s’organitzen diferents activitats de sensibilització i formació sobre temes relacionats amb l’autoocupació en diferents municipis de la comarca, amb l’objectiu de difondre la cultura emprenedora i la possibilitat d’entrar al mercat de treball a través d’un projecte de negoci propi. Aquestes activitats van des de seminaris específics sobre temes com el màrqueting o les finances, fins a cursos formatius més extensos, passant per tallers de sensibilització, exposicions o concursos d’emprenedoria.

Reprendre un negoci

El Consell Comarcal de la Selva forma part també de la Xarxa Reempresa, un sistema generalitzat pel qual un empresari que vol cedir la seva empresa a un altre perquè continuï amb l’activitat té la informació al seu abast de com fer-ho, pot sol•licitar assessorament i col•laboració d’un consultor especialitzat i té un mercat transparent a Internet on fer la seva proposta amb assistència tècnica.