Un lladre abillat amb una màscara de 'Scream' i un ganivet atraca l'estació de Caldes de Malavella

L'assaltant es va endur uns 1.100 euros

Els Mossos d'Esquadra busquen un lladre que ahir va atracar la botiga de l'estació de tren de Caldes de Malavella (Selva). L'assaltant, que es tapava la cara amb una màscara de 'Scream', anava armat amb un ganivet de cuina de grans dimensions.

Va entrar a l'estació poc abans de les set de la tarda i va amenaçar les dues treballadores (que s'encarreguen tant de vendre bitllets com de portar la botiga). A una la va fer estirar bocaterrosa al terra i, mentrestant, li va exigir a l'altra que li obrís les dues caixes registradores. Se'n va endur uns 1.100 euros en efectiu.

L'home, que parlava castellà amb accent magrebí, portava embenatges als braços i a la cama esquerra (possiblement, per amagar-se tatuatges). Després de cometre el robatori amb violència, va fugir amb una motocicleta. Aquest és el segon atracament en tan sols tres dies que pateix l'establiment. Dissabte a la nit, un altre home va trencar un dels vidres de l'aparador i, després d'amenaçar la treballadora, també va fugir amb la recaptació.

Els fets

L'atracament va tenir lloc ahir poc després de tres quarts de set de la tarda. El lladre, un jove d'uns 20 anys, va entrar a l'estació disfressat amb una màscara de 'Scream' i armat amb un ganivet de cuina de ceràmica de grans dimensions. El noi, d'uns 1,80 metres d'alçada, va anar directament a la botiga, que comparteix taulell amb la part de venda de bitllets.


Allà, va amenaçar amb l'arma les dues treballadores. A una, la va fer estirar de bocaterrosa a terra amb les mans obertes i li va exigir que no es mogués. A l'altra, li va exigir que obrís les caixes registradores (per evitar deixar empremtes).

L'atracador, que parlava castellà amb accent magrebí, va endur-se tots els diners. Aproximadament, uns 1.100 euros en efectiu. Després, va fugir a cavall d'una scooter en direcció a la zona de fàbriques que hi ha propera a l'estació.

Segons la descripció que en van fer les treballadores, el lladre portava pantalons curts texans, samarreta i vambes negres i una motxilla de color vermell. Un dels trets que els va cridar l'atenció és que portava embenatges als braços i al peu esquerre (possiblement, amb la intenció d'amagar-se tatuatges).

Els Mossos d'Esquadra, després de rebre l'alerta, han obert una investigació per intentar identificar-lo. Entre d'altres, la policia inspeccionarà les gravacions de les càmeres de seguretat que hi ha a l'estació, i que van gravar el lladre quan hi entrava disfressat.

Segon robatori en tan sols tres dies

El d'ahir és el segon robatori amb violència en tan sols tres dies que viu la botiga de l'estació de trens. Dissabte a la nit, cap a un quart de dotze, un altre lladre també va entrar-hi. Aleshores, a dins l'establiment només hi havia una treballadora, que ja es disposava a tancar.

El lladre va començar a colpejar amb violència un dels vidres de l'aparador. Quan la treballadora s'hi va apropar per dir-li que ja estava tancat, l'home va trencar el vidre, va entrar a la botiga, va amenaçar l'empleada i es va endur els diners de la caixa. De fet, aquest migdia, part de l'aparador encara estava tapat amb un cartró (en espera que hi posin un vidre nou).

A l'hora d'actuar, per evitar que la gent que hi havia en un bar-restaurant proper sentís la trencadissa, el lladre va aprofitar que a Caldes se celebrava la festa major. Precisament, a aquella hora, s'estava fent el correfoc i un espectacle pirotècnic.