Un informe tècnic certifica que el Grup Peralada rega les vinyes de forma legal

Un tècnic municipal i el cap de zona de SOREA van inspeccionar les canonades

Un enginyer de l'Ajuntament de Llançà (Alt Empordà), acompanyat pel cap de zona de SOREA SAU, han inspeccionat les canonades d'aigua que abasteixen un habitatge i el restaurant de Garbet, propietat del Grup Peralada, després de les declaracions fetes la setmana passada pel grup municipal d'ERCon denunciaven unes presumptes irregularitats en la portada d'aigua des del municipi fins a Colera. Els republicans asseguraven que s'utilitzava aigua destinada al consum de boca per a, suposadament, regar les vinyes propietat de Cavas del Castillo de Peralada SA.

Ara, un informe tècnic elaborat des del consistori desmenteix aquestes suposicions i nega que s'aprofiti l'aigua de manera irregular. El regidor de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica, Obres i Serveis i Infraestructures a l'Ajuntament, Joan Carles Mora, ha assegurant en declaracions a aquest diari que tot està en ordre. "Després de la denúncia d'ERC els vam explicar com havíem procedit a renovar el conveni amb el Grup Peralada fet el 2016 sense modificar-lo i mantenint el compromís de no permetre l'ús de l'aigua per a regar les vinyes", explica.

No només això, el regidor apunta com els propietaris de les vinyes li han comentat com és poc creïble una denúncia d'aquest tipus ja que "durant l'estiu no es rega, d'aquesta manera el raïm guanya en graduació. Aquest és l'objectiu a l'hora de poder fer el vi", ha dit.

El conveni

L’any 2016 l’ajuntament va signar un conveni per un període d’un any renovable, amb Cavas del Castillo de Peralada SA per al subministrament d’aigua potable a un habitatge i per al restaurant de Garbet. Grup Peralada també sol·licitava subministrament per a habitatges, restaurant, hidrant d’incendis i reg de vinyes i oliveres. Esquerra recorda que aleshores, quan ERC era a l’alcaldia, “es va denegar per part de l’ajuntament avalant-se amb els informes de SOREA SAU, l’arquitecte i l’enginyer municipal en que destacaven que el subministrament hauria de ser de caràcter provisional i per a usos exclusivament domèstics”. ERC demanava la setmana passada investigar si s'hauria pogut infringir aquest punt i un informe municipal ha certificat que l'ús de l'aigua entraria dins la legalitat.