Es manté l'alerta per onada de calor i avís de tempestes fortes aquesta tarda

Poden caure fins a 20 litres en mitja hora

Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta per onada de calor ja que les temperatures encara es poden mantenir extremes aquest dissabte principalment a les comarques de la Catalunya Central, comarques de Lleida (sobretot Segrià i Alt Urgell), de Barcelona (Vallès Oriental i Vallès Occidental) i de Girona (Selva i Gironès).
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), ahir divendres es van registrar temperatures de canícula a molts municipis catalans, com per exemple 41,7ºC a Vinebre, 41,2ºC a Artés, 40,3ºC al Pont de Vilomara, 40,2ºC a Sant Salvador de Guardiola o 40º a Torroja del Priorat. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) informa que es van atendre 25 persones per incidències relacionades amb la calor. Paral·lelament, Protecció Civil avisa de tempestes fortes aquest dissabte a la tarda. Els xàfecs més intensos es poden concentrar al Pirineu, Prepirineu, comarques de Girona i Terres de l'Ebre.
 
De cara al vespre, la probabilitat de tempesta fortes es reduiria a l’Alt Pirineu i Aran. La DGPC ha activat la prealerta del pla Inuncat ja que els xàfecs poden anar acompanyats de tempesta i localment pedra, per la qual cosa es recomana molta prudència sobretot en les activitats a l’aire lliure i en la mobilitat. Medi Ambient també ha emès un avís preventiu per nivells elevats d’ozó a la Plana de Vic i comarques de Girona. En aquestes zones, cal extremar encara més les precaucions en els esforços a l’aire lliure, i tenir especial cura amb els col·lectius vulnerables.
 
En aquest sentit, les comarques del Ripollès, Garrotxa, Pla de l'Estany, Alt Empordà, Gironès i Selva es troben en alerta davant la possibilitat de registrar fins a 20 litres en només trenta minuts.