Desactivada l'alerta per una petita fuita en un tren de mercaderies perilloses a l'estació de Portbou

Set dotacions dels Bombers han treballat per aturar i segellar l'escapament

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat de matinada la fase d'alerta del pla d'emergències Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat) per una petita fuita en un en tren de mercaderies perilloses a l'estació de Portbou (Alt Empordà). L'avís de l'incident es va rebre pels voltants de les 18.00 hores de divendres per un escapament de dicloropropè (un producte líquid inflamable) en un dels vagons d’un tren que es trobava estacionat a l’estació de mercaderies de Portbou.
 
Un cop van arribar al lloc els Bombers de la Generalitat, amb 7 dotacions terrestres de les quals dos furgons de risc químic, van confirmar que la fuita en una junta d’una vàlvula era de petites dimensions i que no hi havia persones ferides ni risc per a la població. Després d’aturar part de la fuita amb sepiolita i segellar amb escuma la vàlvula, va quedar part de producte dins el vagó que es va haver de transvasar a un nou dipòsit.
 
El vagó es va moure a un lloc més segur de l’estació de Portbou per realitzar aquesta maniobra. Les tasques de transvasament s’han portat a terme per part d’una empresa contractada per Adif, i sota la supervisió de Bombers, i han finalitzat de matinada. Posteriorment, el tren ha pogut reprendre la seva marxa.