Els treballadors de les ambulàncies gironines mantenen la vaga

Els sindicats critiquen que l'empresa no entri a negociar punts bàsics

Continua l'estira-i-arronsa entre els treballadors de TSC i l'empresa. Ni la mediació convocada pel Departament de Treball ha servit per acostar postures, i la vaga indefinida que començarà el proper 11 d'agost es manté. Una vaga que es repetirà cada divendres de sis a deu del matí i de les dues a les sis de la tarda. El portaveu del STSG, Alfonso Martín, considera "irresponsable" l'actitud de l'empresa i demana que facilitin la negociació.

En aquest sentit, Martín ha reclamat que per asseure's a negociar TSC ha de retirar la proposta d'horaris i de mobilitat geogràfica "imposada" per l'empresa. "No oblidem que un treballador que feia un servei de 24 hores seguides ara el poden posar a 8 hores i a 70 km de casa seva", ha recordat Martín.

Des del sindicat deixen clar, però, que "no n'hi ha prou" amb aquests dos punts. "Si ho retiren ens asseurem a negociar les condicions", concreta el portaveu del STSG. Martín recorda que hi ha sentències que els donen la raó i que l'empresa no compleix. A més, assegura que TSC "no té en compte" ni el conveni ni els plecs de condicions fixats en l'adjudicació del servei d'ambulàncies.