L'Escala engega una campanya per combatre el soroll i les conductes irrespectuoses de nit

La iniciativa comença aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana es posa en marxa la primera fase de la campanya "Maximum Fun, Minimum Disturbance!" (Màxima Diversió, Mínima Molèstia) a L'Escala (Alt Empordà). La campanya es realitza a través de l’Associació d'Activitats Recreatives de l'Escala, associació membre de FECASARM. Sota aquest lema es pretén combatre el soroll a la via pública i les conductes irrespectuoses en general durant la franja horària nocturna, incidint especialment en dissuadir del consum d’alcohol a la via pública fora de les zones autoritzades, promoure el gaudi de l’oci nocturn amb respecte envers els demés i lluitar contra el soroll.

La campanya s’executarà durant aquest cap de setmana i el proper (nits de divendres i de dissabte) per mitjà de dos promotors cívics, que degudament equipats amb la indumentària de la mateixa, recorreran entre les 0:30h i les 3:30h de la matinada les zones del casc antic, el passeig marítim i Riells, penjant pòsters als accessos dels bars i locals d’oci i que al mateix temps informaran durant la nit als usuaris dels locals de la conveniència de respectar els descans dels veïns i el consum responsable d'alcohol. Els cartells amb el missatge que es transmet durant les nits d'execució de la campanya, queden penjats a l'establiment, aconseguint d'aquesta manera que el missatge es mantingui vigent.

Els promotors cívics, a banda de penjar pòsters, premiaran a aquells usuaris que es comportin de manera cívica amb una polsera amb el lema de la campanya, fet que ha tingut un gran èxit i acceptació en campanyes executades en altres localitats com ara Platja d'Aro, Barcelona, Girona, entre d'altres, doncs la mateixa queda en possessió de l'usuari aconseguint que el missatge d’agraïment perduri en el temps i al mateix temps es dóna protagonisme als que es comporten correctament quan malauradament sovint passa a la inversa. També es potenciaran les conductes responsables a través del còmic on-line que els agents cívics explicaran als usuaris i que ells mateixos es podran descarregar als seus dispositius mòbils.

En paraules de Jordi Folgado Estrems portaveu de l'Associació d'Activitats Recreatives de L'Escala, "aquesta campanya es fa necessària tota vegada que ens correspon posar de la nostra part tot fent un important esforç econòmic a fi i efecte de combatre aquesta problemàtica, per que tant veïns com Ajuntament vegin que estem del seu costat i que condemnem qualsevol acte incívic que pugui suposar una molèstia pel veïnat, encara que nosaltres no hi tinguem res a veure". El dirigent patronal local ha demanat a l'Ajuntament més ajuda per al sector de l'oci nocturn, un sector molt important per al turisme del municipi i també li ha demanat més col·laboració de cares a futures accions doncs ells no poden assumir el cost que suposa portar a terme campanyes com aquesta tots els dies que voldrien portar-la a terme.

La campanya s'allargarà fins el cap de setmana vinent, ja que els promotors cívics també seran al municipi altempordanès el divendres i dissabte 11 i 12 d'Agost. L'execució de la campanya coincideix en el temps amb la que s'està executant sota el mateix format i lema al municipi de Cadaqués.