Detingut un conductor al tenir un accident quadruplicant la taxa d'alcoholèmia a la Garrotxa

Va xocar contra una senyal de trànsit a la Vall de Bianya

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 31 de juliol un home de 60 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Barcelona, com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, per conduir temeràriament i sota la influència de les begudes alcohòliques.

Els fets van passar cap a un quart de dues del migdia del mateix 31 de juliol, a la carretera N-260, on un vehicle circulava de manera temerària i havia estat a punt de provocar un accident.

Un cop es va rebre l’avís, mossos de trànsit van iniciar la recerca del vehicle infractor. En arribar al punt quilomètric 93, dins el terme municipal de la Vall de Bianya, els agents van localitzar un vehicle tot terreny que havia sortit de la via i havia xocat amb una senyal vertical.

Els mossos van comprovar que el vehicle coincidia plenament amb el que estaven buscant. Després d’interessar-se per l’estat del conductor, els agents van comprovar que no havia patit ferides greus, i que presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d’alcoholèmia, va donar un resultat positiu d’1.11 mgd’alcohol per litre d’aire expirat, més de quatre vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.25 mil·ligrams.

Els agents van detenir l’home com a presumpte autor dels dos delictes contra la seguretat del trànsit. El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 1 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.