Cinc encaputxats assalten una casa de Bescanó i ataquen la família amb pistola i barra de ferro

La investigació segueix oberta per capturar els lladres

Dissabte de matinada, cinc homes encaputxats van saltar una tanca de baixa alçada per entrar al domicili d'una família al nucli agregat de Vilanna, a Bescanó (Gironès). Segons ha avançat El Punt Avui, les víctimes són el pare i una filla adolescent que van ser retingudes una hora mentre els vigilaven amb una pistola.

La casa es troba al peu de la carretera just a la zona on el terme municipal de Bescanó s'acaba i limita amb Anglès. Els lladres, que anaven encaputxats, van aprofitar que una pista forestal voreja tota la casa per entrar-hi per darrere. La finca està delimitada per una tanca de fusta de poc més d'un metre. Un primer obstacle que els va ser fàcil de superar.

A dins però, la filla ja havia avisat dos cops al seu pare que havia escoltat fressa a l'exterior. La primera vegada la família no hauria vist res però a la segona van veure com un dels lladres es disposava a rebentar el vidre amb una barra de ferro. Inicialment, segons recull el diari, el pare va oposar resistència amb una cadira i la filla va trucar per demanar ajuda. Al final però, van acabar cedint quan els assaltants els van amenaçar amb una pistola. Els cinc lladres els van tancar a una habitació del pis de dalt mentre els seguien apuntant amb l'arma.

Els lladres els van assegurar que no els volien fer mal, però que buscaven diners. En concret, el seu objectiu era la caixa forta del domicili. Malgrat que el pare els va dir que no n'hi havia, tal i com apunta el rotatiu, els van tenir tancats una hora a l'habitació mentre regiraven la casa. Al final van marxar amb 900 euros en metàl·lic que tenia el pare i dos aparells de televisió. Quan van sortir, van amagar els mòbils i tirar el telèfon inhalàmbric de la casa pel lavabo per guanyar temps i fugir.

Un cop pare i filla van tenir la certesa que havien marxat, van anar a demanar ajuda. Els pares de l'home viuen a poca distància d'aquesta casa i des d'allà van poder trucar al 112 i alertar la policia.
La investigació policial segueix oberta i, per ara, no hi ha detinguts. Segons assegura El Punt Avui, ja havien entrat a robar a aquesta casa però mai fins ara eren robatoris amb violència.

Dos robatoris al juliol

A Bescanó, abans d'aquest robatori violent del passat dissabte, n'hi va haver un altre. En aquesta ocasió, va ser en un restaurant del municipi al nucli d'Estanyol, a uns cinc quilòmetres del centre del poble.

A hores d'ara no se sap si els dos delictes estan relacionats. Per a l'alcalde del municipi, Pere Lluís Garcia, aquests dos fets serien una "casualitat" i per això opina que "no hi ha motius per crear una alarma social". Per això, Garcia ha volgut enviar un missatge de calma a la població ja que "els Mossos ens tranquil·litzen dient que no hi ha motius per a l'alarma", tal i com ha dit en declaracions als mitjans aquest dimarts.

"Si hi ha algun cas més, ja n'informaríem a la població", assegura l'alcalde. També diu que l'Ajuntament es mantindrà alerta per si es cometen més delictes similars –a Bescanó o rodalia- amb el mateix modus operandi.