L'Estat critica que Junqueras qualifiqui el TC de ''braç opressor''

El delegat en funcions prefereix no "avançar postures" fins que el Constitucional no resolgui el recurs

L'Estat ha criticat que el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, vulgui "desacreditar" un tribunal "tan determinant" com el Constitucional assegurant que alguns dels seus membres estan "farts" de ser el braç "opressor" de l'executiu espanyol.
 
El delegat accidental de l'Estat a Catalunya, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, assegura que les declaracions del republicà són "realment equivocades" i estan fetes amb voluntat de tergiversar la tasca del TC. Sánchez-Bustamante, de moment, ha optat per no "avançar postures" fins que l'alt tribunal no resolgui el recurs sobre la reforma del reglament del Parlament.
 
El delegat en funcions recorda que "la suspensió cautelar ve determinada per llei" i subratlla que l'única cosa que ha fet el govern espanyol és defensar "el dret que té l'oposició a debatre en seu parlamentària tota proposició de llei", cosa que amb la lectura única "s'impedia".
 
Sánchez-Bustamante també s'ha mostrat caut a l'hora de valorar la suspensió cautelar de la reforma del reglament del Parlament. Per això, ha preferit "no avançar postures" i ha demanat esperar-se a què el TC resolgui el recurs d'inconstitucionalitat.

El delegat de l'Estat accidental ja ha dit, però, que "la suspensió automàtica" que van dictar ahir els magistrats "ve determinada per llei". "És el que correspon quan el mateix govern interposa un recurs, i això no suposa cap perjudici sobre el seu pronunciament", ha dit.

"Els drets de l'oposició"

El delegat de l'Estat accidental a Catalunya també ha refermat la decisió de la Moncloa de portar la reforma del reglament davant del TC. Sánchez-Bustamante ha recordat que la via exprés que volien impulsar JxSí i la CUP "no tenia en compte els drets de l'oposició" a la Cambra.

"El que hem fet és defensar els drets que les democràcies tenen, i sobretot l'oposició, a l'hora de poder debatre en seu parlamentària tota proposició de llei", ha dit el delegat en funcions. "I amb la proposta de modificació del Parlament de lectura única, això s'impedia", hi ha afegit. "Allò just és que en seu legislativa es puguin debatre totes les lleis, tant el govern com l'oposició, perquè tots representen els ciutadans catalans", ha conclòs.

Juan Manuel Sánchez-Bustamante ha fet aquestes declaracions des de Figueres, on ha inaugurat les obres de la nova rotonda de la plaça del Sol.